Limetkový dort
Recept ještě nebyl hodnocenRozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v…
Do menšího kastrůlku dáme převařit 200ml vody a odstavíme z ohně. Po 5minutách vsypeme želatinu, vidličkou dobře promícháme a necháme 10minut nabobtnat. Mezitím…
Mousse z bílé čokolády: Do trochy mléka dáme nabobtnat želatinu, zbytek přivedeme k varu.Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu nalijeme do horkého…
Pokud si libujete ve studené kuchyni, pak rozhodně znáte vaječnou tlačenku, která lahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Zkuste ji připravit doma i vy podle tohoto…
Těsto: Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme kokos a dáme ho opražit do předehřáté trouby na 180°C asi 5 minut. Kokos jednou promícháme, aby se všechen opražil…
Zhruba 250 ml džusu odebereme, metličkou v něm rozmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni, nebo pozvolna přímo na plotýnce za stálého míchání…
Upečeme korpus z piškotového těsta nebo koupíme. Do misky dáme šlehačku, ovoce z dvou kompotů, šťávu zatím z jednoho kompotu a Créme Olé. Misku uzavřeme a "třepeme",…
Nejdřív upečeme roládu: celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny, pak zašleháme olej. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem…
Borůvky v sítu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Hrst borůvek odložíme stranou na pozdější ozdobení.Šlehačku zahřejeme, vsypeme želatinu a necháme 10…
Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky a sladidlo vyšleháme do pěny, přimícháme škrob a prášek do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh. Těsto vylijeme do formy vystlané pečícím…
Rozdrcenými sušenkami, smíchanými s rozpuštěným máslem vyplníme dno dortové formy a důkladně namačkáme (jde to dobře skleničkou). Dáme do lednice. Meruňkový kompot…
Želatinu vsypeme do mléka necháme 20 minut bobtnat. Mezitím do misky dáme tvaroh, cukr, šťávu z 1 pomeranče a trochu nastrouhané kůry. Druhý pomeranč nakrájíme na malé…
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky osolíme špetkou soli, osladíme dle chuti. Dala jsem 1 vrchovatou PL fruktózového cukru. Vyšleháme tuhý sníh.Cca 6 dl mléka nalijeme do…
Slijeme šťávu z kompotu a odměříme 170 - 200 ml, pokud je méně tak doplníme vodou. Zahřejeme na zhruba 50 - 55°C a ve šťávě rozpustíme želatinu, na míchání používám…
Šťávu z kompotu slijeme a doplníme do 2 dl vodou. Vmícháme želatinu a necháme ji cca 15 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme až do rozpuštění želatiny.…
řípravy receptu Dortovou formu (26cm) vyložíme korpusem. Jogurt (ne nízkotučný) promícháme s cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Vymačkáme šťávu z citronu a…
Všechny přísady na korpus smícháme dohromady, aby vznikla drobenková hmota. Tu pak namačkáme do vymazané kruhové formy (i na stěny, abychom měly okraj). Korpus pečeme…
Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. 6 překrojte na 1/2, jedno nakrájejte na kostičky. Šunku vcelku nakrájejte na kostičky asi 0,3 x 0,3 cm.Moravanku slijte a nálev dejte…
Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou…
Želatinu dáme do mističky a zalijeme dvěma lžícemi vlažné vody. Hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme, rozkvedláme dohladka s 250ml vody a vaříme na mírném…
Vývar zahřejeme na cca 60 stupňů, vsypeme želatinu, metličkou dobře rozšleháme a necháme 10 minut nabobtnat.Mezitím do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a…
Hovězí maso uvaříme s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, solí a česnekem do měkka.Vývar s masem dáme do lednice, sebereme ztuhlý tuk, scedíme, obereme maso a…
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Skotská vejce jsou podobně tajemná jako lochnesská příšera. Víte, jak je správně udělat?
Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd
Snadná koprová omáčka podle Sandtnerky je delikatesa! Zahuštěná kysanou smetanou a zjemněná žloutkem chutná skvěle