Lahodná čokoláda rozplývající se na jazyku je snem každého. Co všechno se s ní dá udělat?
Luxusní čokoláda, která se rozplývá na jazyku je snem snad každého z nás. Můžete si vybrat z tolika druhů od mléčné přes hořkou po bílou. Každá z nich může být dále ozvláštněna dalšími surovinami, například ořechy, ovocem, karamelem, sušenkami, ale i třeba netradičně solí nebo chilli. Čokoláda se perfektně hodí nejen k mlsání, ale i do nejrůznějších dezertů.
Využití čokolády
Asi se shodneme, že vychutnat si kvalitní čokoládu jen tak samotnou, je asi nejlepším způsobem její konzumace. Na druhou stranu se čokoláda perfektně hodí i na vaření. Jen si představte dokonalý čokoládový dort, lesklou polevu na moučník, osvěžující zmrzlinu, lahodnou horkou čokoládu nebo tekoucí čokoládu ve fontáně, ve které pak namáčíte ovoce.
Na čokoládě si mohou pochutnat všichni
V dnešní době si čokoládu mohou vychutnat opravdu všichni. Problémem je, že na klasických čokoládách si zpravidla nemohou pochutnat třeba ti, kdo se snaží stravovat zdravěji, nebo trpí nějakou intolerancí. Proto ale v dnešní době existuje i například čokoláda bez cukru nebo čokoláda bez laktózy, aby nebyl o zážitek z čokolády nikdo ochuzen.
Předchozí 1 2 3 4 5 … 13 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 19 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Přečtěte si Zobrazit více
Upéct buchty v peci bývalo dívčí zkouškou dospělosti. Víte, k čemu sloužil tzv. kamnovec?
Čokoládové poleno podle slavného francouzského kuchaře Lignaca: Perfektní dezert chutná božsky, přitom není složitý
Blíží se superúplněk a s ním i superrychlá dieta. Astroložka Maria Baudyšová radí, na co si při tom dát pozor