Kopřiva je multifunkční – je to nejen léčivka, ale i ingredience na vaření
Žahavým kopřivám jsme se jako malí vyhýbali, ale jako velcí je vyhledáváme pro jejich léčivé účinky a možnost využití v kuchyni. Kdo má to štěstí, že má kopřivy nadosah třeba za domem, měl by toho náležitě využít. Připravit z nich jdou osvěžující sirupy, saláty, hodí se do nádivek nebo jako příloha.
Léčivé účinky kopřiv
Kopřiva je vyhledávaná, protože pomáhá při nemocech kloubů. Pomůže také při krvácení z dásní a při anémii, tedy chudokrevnosti. V listech a nati je obsažen vitamín C a minerální látky. K detoxikaci je vynikající kopřivový čaj.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlý hot dog
Přidáno před 3 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Low carb ossobuco
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně, zapečená paprika plněná tarhoňou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Medovníkové koule: Miniatury oblíbeného dortu s vůní medu se rozplývají na jazyku a překvapí svou vláčností
Vítěz MasterChefa 2022 Martin provokuje: Maso z mladého psa se peče jako vepřové, napsal na svůj profil a strhla se mela
Indický čaj masala vás zahřeje, vylepší náladu a posílí imunitu. Víte, jak se správně dělá?