Pohoštění je skvělou příležitostí pro společenská setkání a radost z jídla
Pohoštění je důležitou součástí společenských akcí, oslav, setkání a událostí, neboť spočívá v poskytování jídla a nápojů pro hosty. Neodmyslitelně patří k pohodové atmosféře plné přátel, vyprávění a zábavy. A není nutné ho připravovat jen na speciální akce, můžete si ho připravit i na romantický večer s drahou polovičkou či kamarádkou.
Při jaké příležitosti se připravuje pohoštění?
Nejčastěji se pohoštění připravuje pro návštěvy, které k nám přijedou na kus řeči, na oslavu narozenin/výročí, do práce při různých akcích a v létě na zahradní party či grilování. Ať už připravujete pohoštění pro jakoukoliv událost, vždy berte v úvahu také to, pro jakou skupinu lidí pohoštění připravujete - jiné bude na dětskou oslavu a jiné zase pro veganskou skupinku.
Pohoštění vykouzlíte z různých surovin
Co se týče konkrétního pohoštění, variant je nespočet:
- klasika v podobě chlebíčků a jednohubek nikdy nezklame,
- slané i slané chuťovky z listového těsta jsou rychlé a snadné,
- obložené talíře plné salámů, sýrů, uzeniny, zeleniny a ovoce nevyjdou z módy,
- zdravější verzi pohoštění mohou tvořit chuťovky z tortill nebo uzeného lososa,
- děti ocení nejrůznější muffiny, sušenky či věnečky, zkrátka zákusky do ruky,
- moderní pohoštění pak mohou tvořit třeba sýrové kuličky či domácí chipsy atd.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Segedínský guláš podle maďarského receptu: Zdravější a chutnější verze, než jakou známe my, se obejde bez mouky
Kuře na zelí a černém pivu: Šťavnaté masíčko má vypečenou kůrčičku a pikantní chuť piva, zelí je potřeba nejdřív upravit
Sterilovaná mrkev ve sladkokyselém nálevu: Skvěle dochutí maso nebo saláty, chuťově ozvláštní polévky, přitom ji snadno připravíte