Díky správnému skladování potravin budou potraviny stále jako čerstvé
Správné skladování potravin je klíčové pro zachování jejich čerstvosti, bezpečnosti a kvality. Nesprávné skladování může vést k plýtvání potravinami a ztrátě jejich živin, nehledě na to, že vyhazujete peníze. V našem seriálu se dozvíte například, jak skladovat ořechy, jak uložit zeleninu na zimu, nebo jak upravit zeleninu před zamrazením.
Kde se skladují potraviny?
Potraviny lze skladovat různými způsoby, v závislosti na jejich druhu, trvanlivosti a prostředí, ve kterém jsou uchovávány.
-
Chladnička: Chladnička je ideálním místem pro skladování čerstvých produktů, jako jsou mléko, maso, ovoce, zelenina, máslo a různé omáčky.
-
Mraznička: Mraznička slouží k dlouhodobému skladování potravin, jako jsou maso, ryby, zelenina, ovoce a již hotová jídla.
-
Spíž: Suché potraviny, jako jsou těstoviny, rýže, mouka, luštěniny, koření a obiloviny, oleje, konzervy atd. by měly být uloženy v suchém a tmavém prostoru.
-
Sklep: Pro některé druhy zeleniny, jako jsou brambory, cibule a mrkev, je sklepní prostor ideálním místem pro skladování, neboť poskytuje chlad a vlhkost.
Do čeho se umisťují potraviny při skladování?
Při skladování potravin máte několik možností. Buď necháte potraviny v balení, ve kterém jste je zakoupili, nebo použijete vlastní. Hojně se využívají nádoby s uzávěrem (sušenky, obiloviny, cereálie atd.), vacuum balení, znovu uzavíratelné sáčky, voskové či jutové pytlíky apod. To, jaké skladování zvolíte, záleží na tom, o jakou potravinu se jedná a co potřebuje.
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 22 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přečtěte si Zobrazit více
„Ryby nejím, protože smrdí.“ Vyvraťte dětem častý argument pomocí jednoduchého triku
Expertka na jedlé kytky Jana Vlková: Květy pažitky jsou výborné do salátů a ochutí máslo, doporučuji ale zkusit i květy cibule a česneku
Slané muffiny místo velikonoční nádivky: Ozdobí velikonoční stůl, nádherně voní po jarních bylinkách a božsky chutnají