Co je zrcadlová poleva - mirror glaze: Poradíme vám, jak vytvořit lesklý povrch dortu
Mirror glaze - zrcadlová poleva - je želatinový přeliv dortů a moučníků, který na nich vytvoří leskle zářivý povrch. Při použití dvou nebo více barev, které se spolu smísí, vznikne nádherné mramorování.
Zrcadlová poleva je na dortech velmi efektní. Nejjednodušší je koupit hotovou polevu a rozehřát na potřebnou teplotu. Můžete si ji ale také sami vyrobit, pokud už máte zkušenosti se zdobením dortů. Poradíme vám, jak s polevou pracovat.
Jak pracovat se zrcadlovou polevou
- Na podnos postavíme cukrářskou točnu nebo misku a na ni mřížku.
- Na mřížku položíme dort s uhlazeným povrchem - každá nerovnost je znát.
- Dort polijeme teplou polevou a necháme ji stékat na podnos.
- Při použití více barev je sléváme dohromady nebo je rozfoukáme fénem.
- Necháme polevu zatuhnout a pomocí cukrářských karet dort odřízneme.
- Položíme jej na servírovací tác a vložíme do lednice.
- Polevu, která stekla, můžeme ještě jednou použít, proto ji uložíme do dózy.
Protože základem dortu se zrcadlovou polevou je dokonalý korpus, ukážeme vám v našem videu, jak se takový dort připravuje:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 23 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 23 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Komentáře