Domácí bramborové krokety jsou chutnější než kupované. Vyzkoušejte je podle videa
Krokety jsou velmi oblíbená příloha nejen u dětí. Snadno si je můžete připravit i doma, a to z pečených brambor. Tyto jsou navíc vylepšené parmezánem a slaninou, takže jsou mnohem chutnější než ty kupované.
Krokety jsou oblíbenou smaženou přílohou z brambor. Jejich příprava není složitá ani časově náročná a potřebovat budete jen několik surovin – brambory, česnek, rozmarýn, sůl, mouku, slaninu, parmezán a olej (množství najdete zde). Výsledek je tak dobrý, že už není třeba krokety doplňovat kečupem či majonézou.
Příprava bramborových kroket
Nejprve budete potřebovat brambory. Ostatní suroviny si můžete nachystat, než se brambory upečou.
- Syrové brambory propíchejte vidličkou a dejte upéct do trouby. Po upečení je oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
- K nastrouhaným bramborám přidejte česnek, nakrájenou opečenou slaninu, nasekaný rozmarýn, sůl a hladkou mouku. Vše pořádně promíchejte.
- Z těsta vytvořte kuličky o velikosti kroket a osmažte je v rozpáleném oleji dozlatova.
- Hotové krokety zasypte parmezánem a můžete přidat i slaninu.
Krokety jsou skvělá svačina nebo pohoštění pro vaše hosty.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Jak udělat domácí chlebíčky pro rodinu i pro návštěvu? Poradíme, jakou zvolit pomazánku a čím chlebíčky ozdobit
Tak trochu jiné křupavé krokety: Pečené zeleninové, jáhlové, rýžové nebo luštěninové obohatí jídelníček o spoustu chutí i živin
Komentáře