Ozdoby z čokolády podle videonávodu: Je to jednoduché, ale velmi efektní
Neodmyslitelnou součástí pečení a vaření je také úprava pokrmu, která lahodí oku. Je dokázáno, že jídla, která vypadají hezky, strávníkům více chutnají. Úplnými mistry zdobení jsou cukráři, kteří si dávají opravdu záležet, a vy se jim nyní můžete přiblížit.
Příprava čokoládových ozdob je velmi jednoduchá, a když se necháte inspirovat tímto videonávodem, jistě sami přijdete na mnoho dalších způsobů zdobení. Chce to jen trochu trpělivosti a šikovnosti, abyste docílili skvělého výsledku. Odměnou vám jistě budu rozzářené oči konzumentů.
Jak na výrobu čokoládových ozdob
Vyzkoušejte motýla, vlnité úlomky, košíčky nebo třeba všechno.
Výroba motýla
- Nejprve si vytiskněte obrázek motýla v potřebné velikosti. Na tento obrázek položte pečicí papír.
- Rozpuštěnou čokoládu dejte do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku (je-li to potřeba) a čokoládou obtáhněte vytištěný obrázek. Všechny linky musí být propojené.
- Čokoládovou kresbu podložte rozevřenou knihou, aby motýl získal rozevřená křídla. Nechte ztuhnout.
- Opatrně sejměte pečicí papír a můžete ozdobu použít na dort či zákusek.
Výroba vlnitých úlomků
- Rozehřátou čokoládu naneste na bublinkovou folii a rozetřete ji.
- Nechte ztuhnout a poté rozlámejte na menší kousky.
Výroba čokoládových košíčků
- Do formy na muffiny vložte držátko – dřívka od nanuku, špejle nebo lžičky – a zalijte až po okraj vodou. Formu vložte do mrazničky.
- Zmrzlé „muffiny“ vyjměte za držátko a namáčejte do rozpuštěné čokolády.
- Ztuhlé košíčky naplňte krémem a dozdobte.
Pozor, čokoláda způsobuje závislost.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 16 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Jak vyrobit čokoládové ozdoby na dorty a zákusky: Jde to jednoduše
Komentáře