Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čerstvý citron do vody stále po ruce? Poradíme vám, jak to zařídit
Zdroj: Pixabay, Steve Buissinne

Komu z nás se to ani jednou nestalo. Nakoupíme si hromadu čerstvých citronů v domnění, že je všechny spotřebujeme jako osvěžení do vody, k přípravě drinků či jako dochucení pokrmů, ale pak je vyhazujeme plesnivé. To už ale dělat nemusíte, stačí je totiž správně uchovávat.

Citron je báječným osvěžením s vodou, ale také skvělým doplňkem různých drinků i sladkých a slaných jídel. Nejenže jim dodává chuť, ale navíc s ním získáte celou řadu vitamínů, zejména pak vitamín C. Problémem však je, že citrony rychle plesniví, a tak se může stát, že najednou si nebudete mít nápoj či pokrm čím ochutit. Co si s tím počít? 

  • Připravte si několik čerstvých citronů a vymačkejte z nich veškerou šťávu
  • Poté šťávu vlijte do formiček na led. Zvolte takové, které mají správnou velikost. 
  • Vložte formičky do mrazáku a nechte dostatečně dlouho zamrazit
  • Pak už je jen stačí podle potřeby používat do nápojů nebo sladkých či slaných jídel

Co se zbylými slupkami od citronů? 

Je vám líto vyhazovat slupky od odšťavněných citronů? Pak je můžete využít a nastrouhat si citronovou kůru, která dodá šmrnc řadě sladkých i slaných jídel. Navíc si ji můžete uchovat i do zásoby, a to tak, že ji usušíte, zamrazíte nebo zakonzervujete v cukru. Nezapomeňte před strouháním citrony omýt a usušit. 

Existuje více způsobů, jak uchovávat citrusovou šťávu. Můžete ji například skladovat až tři dny v ledničce v uzavřené nádobce, ale je lepší ji spotřebovat co nejdříve.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více