Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhaná citrónová kůra

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 10. 2013 22:48

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použití - do těsta, do cukroví...

Dávám do skleničky po jogurtu (v této jogurt. skleničce je kúra

ze 12 citronů).

Ostrouhané citróny zavařím-viz další recept - zavařené citróny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

aanet3

12. 10. 2013 19:35

skvělý nápad :yes: :-)

zdiarskam

12. 10. 2013 07:28

;-)hanes24:
Je to výborná věc. Vždyť ne všichni žijeme ve městě, kde je přehršle obchodů. My na vesnici v horách, nakupujeme pokud jsme v městě ve velkém a potom to musíme nějak zpracovat.

zizala

12. 10. 2013 07:04

Jitkas: Tak to jsem netušila, že pravé bio citrony vypadají jinak. Dám si větší pozor, co kupuju. Díky za info ;-):-K

tejaja

11. 10. 2013 21:26

Jitkas: To máš úplnú pravdu, človek je zvyknutý na to svoje a potom to chýba. Pokiaľ sme doma, tak to ani tak nevnímame. Ale keď je človek preč a nemá tie "obyčajné" slivky, tak mu chýbajú. Povedala som, že ti závidím, ale asi by som tiež nemenila naše ovocie za tie citróny ani inú exotiku. Ono predsa je len to naše nám bližšie. A máme k tomu akýsi citový vzťah, aspoň ja to tak pociťujem. Napísala si to veľmi pekne ;-)

Jitkas

11. 10. 2013 19:26

tejaja: Ne vzdy mi je podaruji, tez kupuji, neboj. Tady, oproti normalnim citronum, je prodavaji vzdy na kila - tedy v sitce. Tim zabrani tomu, abys nemohla vybirat ty "hezci", neb opravdu oproti normalnim citronum jsou dost chudinky. Proto je pak musim zakonzervovat. Vetsinou to delam nez zacnu s vanocnim cukrovim. Tez si koupim behem roku sem tam citron obyc., treba kdyz potrebuji cerstvou stavu na carpaccio, ci na rybu. Tu zmrazenou stavu pouzivam zasadne do caje, neb ho nesnasim varici a ten kysely ledik mi ho ochladi. V zime, tady na severu Italie, je davaji do nevytapenych skleniku. Pestuji je v ohromnych sudech a na zimu je uklidi. Ale jiz na ostrove Elba nebo v Ligurii rostou volne v prirode, dokonce i na ulicich jako okrasne stromy. Nezavid, ja kdyz pomyslim na ceske tresne, svestky ci jahody, mam velikansky splin. A boruvky ci brusinky? O tech se mi muze jenom zdat!! Klidne vse vymenim za bio citrony.

tejaja

11. 10. 2013 18:21

Jitkas::-) Jituš, tak ty sa máš :yes: Koľko máš tých stromov? Pestuješ ich v skleníku? Závidím :yes:;-);-) A ďakujem za informácie, som rada, že si to tu napísala :yes:;-)

varilamyskakasicku

11. 10. 2013 18:11

Irrena::yes::yes::yes: šikulka,bezvadný nápad, hned udělám

Irrena

11. 10. 2013 16:21

Já zas nastrouhanou kůru z citronů dám do nádobky a zamrazím, když strouhám další citrony přidávám;-)

zuzun

11. 10. 2013 15:56

Jitkas: diky za informace. Nevedela jsem tento rozdil mezi citrony, a vzdycky kdyz jsem je koupila, vztekala jsem se, ze byly male a hned scvrkle...ted uz vim, ze tyto jsou lepsi:-)). K te kure v cukru, taky jsem to takhle delavala, ta kura s cukrem je dobra a kolikrat jsem ji uzirala samotnou. Ale v tom mrazaku je to vynikajici napad, kdyz nekdo nechce pridavat cukr. Ovsem kdyz uz tu kuru v cukru mam, neni problem ubrat cukru v receptu, jak pise AniCiz. Ja jsem citrony davala do cukru prave kvuli tomu, ze mi rychle cvrkly...;-)

Jitkas

11. 10. 2013 15:23

Tejaja: Ja mam ty citrony natrhane (osobne) primo ze stromu. Takze o bio neni pochyb. Lisi se od tech normalnich, tedy nebio tim, ze rychle odejdou, lepe receno vyschnou, proste se scvrknou. To se stane tim, ze je nenapusti konzervantem a nevykoupaji v parafinu. Ze nejsou chemicky osetrene a prehnojene poznas tak, ze jsou dost male, nestejne velikosti(kazdy jiny) a ne vyrazne zlute. Sklizeji je totiz drive, nez je napadnou ruzne potvory a nemoci. A vetsinou jsou plne pecicek, neb jsou to odrudy neslechtene (puvodni),tim padem vice odolne.

tejaja

11. 10. 2013 14:57

Na dedine to fakt môže byť niekde problém, to je pravda. Aleo biocitrónoch alebo iných bio je problematické hovoriť, pretože biopotravinami môžu byť oficiálne označované aj tie potraviny, ktoré môže obsahovať až 50 chemických prídavkov, takže kľudne môžu byť striekané, ošetrované kadečím.
http://www.biospotrebitel.sk/clanok/535-ecka-a-bio...

Jitkas

11. 10. 2013 13:53

Kdyz mam zasobu bio cironu, kuru tez srouham a prosypu cukrem. Z kury se uvolni s pomoci cukru perfektne citronovy esencialni olej, ktery spolu s cukrem vyvori neco jako husty sirup. Do testa pak staci dat par kapek (pul lzicky i s kurou) a krasne vam ho provoni. Stavu tez zmrazim v udelatku na ledove kostky.

spagetka

11. 10. 2013 13:48

Když mám za dobrou cenu pěkné šťavnaté citrony, vymačkám šťávu a zamrazím, kůru z očištěných citronů si usuším. Ale musí se to vyplatit.

zizala

11. 10. 2013 13:29

AniCiz: jj, šťávu taky zmrazuju ve formě kostek, je to šikovné :-)

AniCiz

11. 10. 2013 13:28

zízala: já taky tu kůru mrazím,ale ta proslazená je chutnější,moučníky sladím stejně méně..Já jsem ale podle receptu Jaruny dělala jen z bio citronů,a ty nekupuju běžně:-K
a štávu jsem zamrazila do kostek..

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: citronová kůra jak zpracovat citrony kůra z citrónu jak omýt citron citronová kůra v cukru jak zpracovat citronovou kůru proslazená citronová kůra jak omýt citrony jak zpracovat citron bio citrony citronová kůra s cukrem naatrouhana kura z citronu s chemii citron kůra kůra s citronu kandovana kura citronova jak omyt citronovou kuru jak strouhat citronovou kůru citrónová kůra zavařená jak spracovat citrony citronová kůra použití

Suroviny: citron, cukr krupice

TopRecepty.cz

Strouhaná citrónová kůra

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J15l