Jak si připravit vývar do zásoby: Základem je zredukovat tekutinu, prudce ji zchladit a uschovat
Vývar z vařeného masa můžeme uchovat pro pozdější spotřebu v lednici, můžeme ho zamrazit nebo zavařit. Základem je odstranit tuk a vývar zredukovat do husté šťávy s výraznou chutí. Jde o domácí masový bujón bez chemie a konzervačních látek.
Mohlo by vás zajímat
Jak uchovat vývar
Základem je dobrý čirý vývar, který je potřeba zredukovat, aby byl silný.
- Rychlé zchlazení - hrnec s horkým vývarem vložíme do kastrolu se studenou vodou a mícháme. Vodu můžeme několikrát vyměnit, aby byla stále studená. Pokud máme výrobník ledu, můžeme hrnec postavit přímo na led. Vývar vydrží v lednici až 5 dní.
- Zamrazení vývaru - z polévky odstraníme tuk pomocí papírového ubrousku, který potáhneme po povrchu polévky. Zredukovanou tekutinu po vychladnutí nalijeme do krabiček s víčkem a vložíme do mrazničky. Pokud použijeme výrobník na led, nasypeme kostky vývaru do sáčku a necháme v mrazničce, kde vydrží až půl roku.
- Zavaření do sklenic - hustý masový vývar nalijeme do skleniček a zavíčkujeme. Sklenici otočíme dnem vzhůru a necháme vychladit. Vývar můžeme také zavařit, a to po jednu hodinu při teplotě 85 °C. Vydrží v lednici i několik týdnů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře