Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar do zásoby

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 10. 2010 19:55

Suroviny

Porce: dle množství

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Doudis

13. 12. 2019 09:03

Vývar, respektive kosti,maso, ořez apod.v něm se má ,,táhnout´´( vařit pomalu - jen nechat lehce bublat) co nejdéle.
To platí v případě hovězího,popř. vepřového - nejméně 4 hodiny, u ostatního druhu méně, rybí vývar stačí 1 hodina !
Před vložením do studené vody doporučuji prudce opéct v troubě(kromě rybího masa a kostí), třeba i se zeleninou a přidat cibuli ve slupce(pouze omýt a neloupat). Nebude se tvořit tolik pěny a vývar bude čistší.:-):yes:

Marta

16. 10. 2013 12:34

Dávám do krabic od mléka ....vyložené mikrotenovým sáčkem :-)

ivy

13. 2. 2012 16:39

Díky za dobrý tip :yes::yes:

Michaela

14. 11. 2011 12:48

Studený vývar naliju do tvořítek na led. Doporučuji - je to asi nejpraktičtější způsob, pokud jde o následné dávkování zmrzlého vývaru ;)

Zdenka1

16. 1. 2011 16:56

Já skladuji vývar v pet lahvích. Lépe se s nimi manipuluje a jsou pevnější než mikroten. Vývar nedáváme až po okraj, protože mrazem zvětší svůj objem.

popletko

4. 10. 2010 22:29

:yes: :-K

Suvicka Suvicka

4. 10. 2010 22:11

Spousta z nas tento receptik jiste oceni, je dobre, ze sem vkladate i takove veci. Posilam 5. bod. :yes::-K

k.radulka k.radulka

4. 10. 2010 22:03

pokud zrovna budete péct šoupněte tam i hrnec s vývarem, ušetříte tak energii, nebo v papiňáku vařte cca tři hodiny- tak to dělám já:-8

happy.lenulka happy.lenulka

4. 10. 2010 20:05

spagetka: no já vařím hodinu a půl až dvě hodiny, záleží na množství, čím více, tím déle... vidíš na bylinky jsem zapoměla... dopíšu... taky dávám...

zizala zizala (moderátorka)

4. 10. 2010 20:04

Souhlasím, nejlíp se to dělá na kamnech na chalupě, na plynu je výroba méně ekonomická :-8;-)

spagetka spagetka

4. 10. 2010 19:59

Leni, já přidávám ještě sušené bylinky - libeček, celerové lístky a petržel. Vařím teda dýl - jen perlím a asi 4 hodiny, dám do mrazáku. Takže průmyslově vyráběný masox nepoužívám (teda výjimečně!):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak uchovat vývar jak zamrazit vyvar redukce vývaru uchování vývaru jak uskladnit vývar jak skladovat vývar jaké koření do vývaru zredukovany vyvar skladování vývaru vývar z kostky uskladnění vývaru jak redukovat vyvar výroba vývaru koření do vývaru zamrazit vývar vývary hovezi vyvar do zasoby recepty pro začátečníky redukce vyvar výroba hovězího vývaru

Suroviny: kosti kuřecí, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, voda, petrželka

TopRecepty.cz

Vývar do zásoby

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R1Xq