Jak ochutit marinádu na grilování? Je báječná s čerstvým česnekem i s bylinkami
Grilování je velmi oblíbenou činností především v letním období, kdy nejčastěji grilujeme různé druhy masa, uzenin nebo zeleniny. Maso nakládáme do marinády, aby bylo dokonale křehké, šťavnaté a ochucené.
Marinádu na maso můžeme připravit jednoduše doma, postačí nám k tomu základní surovina, kterou je olej, ideálně slunečnicový nebo řepkový a sypké koření podle naší chuti. Maso marinujeme nejlépe přes noc, aby zkřehlo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ochutit marinádu
Poradíme, které koření a bylinky se nejvíce hodí k marinování:
- Sypké koření: Do olejové marinády nejčastěji využíváme mletou sladkou papriku (nebo také uzenou), dále namíchanou grilovací směs, pepř, sůl, sušený česnek a také špetku chilli pro pikantnější chuť.
- Bylinky: Do marinády se báječně hodí čerstvé bylinky, jako je tymián, rozmarýn, zázvor a také utřený česnek.
- Omáčky: K ochucení můžeme použít také hořčici, kečup, sójovou omáčku či worchester. Spojením těchto základních omáček a po dochucení medem můžeme získat populární barbeque omáčku.
Připravte si netradiční marinádu se základem z piva, která má pikantní říz díky pepři a chilli omáčce. Máte svůj oblíbený recept na marinádu? Napište nám další inspiraci do komentáře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 1 hodinou
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 3 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 3 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 6 hodinami
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodová klevela jako od babičky: Na vynikající alternativu zavařeniny stačí jen dvě ingredience a skvěle ochutí lívance
Maso na gril je dobré předem naložit do marinády. Jak dlouho v ní má odpočívat?
Správné marinování pomůže grilovanému masu ke křehkosti a lepší chuti. Poradíme, jak a čím lze marinovat
Komentáře