Pečení v horkovzdušné troubě je výhodné, ale má svá specifika. Poradíme, jak v takové troubě péct maso
Pečení v horkovzdušné troubě si získává stále více příznivců, protože šetří čas a tím i energii. Poradíme, jak v ní upéct chutné, křupavé a šťavnaté maso.
V horkovzdušné troubě můžeme péct více plechů najednou, což oceníme zvláště při pečení většího množství cukroví, koláčů a jiného pečiva. Výhodná je i na pečení masa, protože je v ní upečené rychleji a má krásně křupavou kůrku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak maso pečeme
- Při pečení v horkovzdušné troubě nastavíme teplotu o přibližně čtvrtinu nižší než při pečení klasickém.
- Maso pečeme zpočátku zakryté víkem pekáče nebo alespoň alobalem, aby se nevysušilo.
- Větší kusy je výhodné péct zpočátku při nižší teplotě, tím dosáhneme šťavnatosti.
- Během pečení maso 1–2x otočíme a podle potřeby podlijeme.
- Asi 10 minut před dokončením, když je maso měkké, ho odkryjeme, přelijeme vypečenou šťávou, zvýšíme teplotu a dopečeme dočervena a dokřupava. Ke konci je potřeba maso už více hlídat, aby se nepřipálilo.
- Pak maso necháme asi 5–7 minut odpočinout a poté ho naporcujeme.
O tom, jak péct více plechů najednou, pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 1 hodinou
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 12 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přečtěte si Zobrazit více
Jak péct palačinky zdravě a úsporně. Díky palačinkovači odpadne čištění sporáku a pánve
Jak upéct kuře. Správně má být šťavnaté a kůžička musí křupat. Poradíme, jak toho docílit
Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál
Komentáře