Jak pěstovat pažitku za oknem. Jednoduchý a levný návod na domácí pěstování zelených natí
Pažitka je nenáročná bylinka, která nám zajistí dostatek zelených natí od jara až do podzimu. Snadno dostupná je i v zimě. Trsy pažitky, které rychlíme za oknem, poskytnou přiměřenou sklizeň, abychom měli i v chladném období roku stále něco čerstvého na zdobení a posypání pokrmů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak probíhá rychlení pažitky
Rychlení pažitky je snadné a v květináčích brzy uvidíme výsledek našeho snažení.
- Trsy rozdělíme na menší části a jejich kořínky mírně zakrátíme.
- Vložíme je do připravených květináčů nebo kelímků a doplníme podle potřeby výživnou zeminou.
- Pak již květináče přeneseme na okenní parapet (nebo jiné světlé místo) a začneme s mírným zaléváním.
- Brzy se začnou zelenat první malé výhonky a můžeme se těšit na chutnou sklizeň.
- Sklizeň se dobře provádí pomocí nůžek nebo ostrého nože.
Záleží na nás, kolik trsů pažitky si na zimu připravíme. Můžeme si postup naplánovat tak, abychom si každý týden v chladném období mohli domů donést nový květináč s pažitkou k rychlení.
Jak zacházet s trsy pažitky po sklizni
Vzrostlou pažitku seřízneme a necháme znovu vyrůst. Když vidíme, že rostlina již zeslábla a narůstá jen slabě, přeneseme květináče do chladna. Jakmile počasí dovolí, vrátíme trsy pažitky znovu na záhon.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 12 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 13 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 13 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře