Jak připravit pažitku na rychlení? Na podzim ji včas vyryjeme, než půda zamrzne. V zimě nám čerstvé natě přijdou k chuti
Pažitka pro nás bude v zimě vzácná, stejně jako další čerstvá zelenina. Pokud ji plánujeme rychlit, včas si ji k tomu připravíme. Jednoduše vypěstované zelené natě z vlastních zdrojů v zimě určitě oceníme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak pažitku připravit na rychlení
- Nejprve ze záhonu vyjmeme pomocí rýče dobře narostlé trsy pažitky.
- Necháme je volně položené oschnout a přemrznout.
- Můžeme je také rovnou rozdělit do květináčů nebo kelímků a nechat stát někde na zahradě, kde nebudou překážet. Jenže nepříznivé počasí může nádoby poškodit, proto je stačí do nich dát až těsně před rychlením, v domácích podmínkách.
- Přemrzlé trsy pažitky (nebo již pažitku v květináčích) lze také až do rychlení uložit do fóliovníku - v zimě pro nás budou dostupnější, než kdybychom je nechali stát v zahradě pod sněhem.
- Je-li v zimě příznivé počasí a půda rozmrzlá, můžeme pažitku vyjmout ze záhonu i dodatečně. Na počasí se ale nemůžeme spoléhat, proto je lepší mít rostliny připravené od podzimu.
Tímto způsobem získáme snadno a levně hodnotné zelené natě. Trsy pažitky, které již za sebou mají domácí rychlení, nevyhazujeme, ale přeneseme do chladna. Jakmile počasí dovolí, vrátíme je znovu na záhon.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s dětmi: Tvarohové cukroví zvládnou i malé děti skoro bez vaší pomoci
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Komentáře