Jak pokrájet změklá rajčata? Je to jednoduché, s naším tipem to půjde snadno
Rajčata máme rádi čerstvá, jenže když je nestihneme spotřebovat, změknou a již na ně nemáme chuť. Do vařených jídel, případně do salátů, jsou ale vhodná. Poradíme, jak je úhledně pokrájet.
Rajčata v naší kuchyni
Co máte z rajčat nejraději? Málokterá zelenina má tak široké využití v teplé kuchyni, od polévek, omáček, gulášů po zapékaná jídla, nehledě k tomu, že rajčata milujeme i syrová. Jenže zapomenutá změklá rajčata se špatně krájí a nějak se nám do nich nechce. Pomoc je snadná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet změklá rajčata
Po nakrájení i změklá rajčata dobře zužitkujeme. Vyhodit by je bylo škoda.
- Rajčata stačí dát na chvíli do mrazničky, nesmí zmrznout, jen zpevnit, a krájení dobře nabroušeným nožem pak půjde snadno.
- Jinou možností je rajčata dát na chvíli do ledové vody - pokud jsou rajčata určená do salátu, volíme raději tento postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na co se hodí změklá rajčata
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Banana split
Přidáno před 17 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Deset zajímavostí o jídle: Med se nikdy nezkazí, kečupem se kdysi léčil průjem a cukrovou vatu paradoxně vynalezl zubař
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Komentáře