Jak připravit čaj z čerstvých šípků? Chutí i vůní je výraznější než ze šípků sušených
Čaj z čerstvých šípků má lahodnou nakyslou chuť a je plný vitamínů. Pokud jste ho ještě neochutnali, určitě tento nápoj vyzkoušejte. Dokud nepřijdou mrazíky, můžete si trochu šípků na čaj nosit z každé procházky.
Čaj z čerstvých šípků je chuťově trochu jiný než ze sušených, má specifickou vůni a kyselejší chuť, proto je dobré si jej podle libosti dosladit medem. Prospěšné účinky má stejné jako čaj ze sušených šípků, jen je potřeba na jeho přípravu větší množství plodů, aby chuť byla intenzivnější.
- Na 250 ml vody potřebujeme přibližně 20 čerstvých šípků, které rozpůlíme nebo rozdrtíme.
- Šípky zalijeme studenou vodou a necháme přes noc macerovat.
- Poté vodu zahřejeme pod bod varu a necháme 10 minut louhovat.
- Přecedíme přes husté síto a můžeme čaj servírovat.
A jak využít zbylé čerstvé šípky? Vyzkoušejte podle našich receptů výtečnou domácí šípkovou marmeládu, která je vhodná zároveň jako základ pro tradiční šípkovou omáčku k masu.
Sbíráte šípky na přípravu čaje? Budeme rádi, když se s námi podělíte o vaše tipy a zkušenosti do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Byliny v kuchyni: Šípkový čaj na podzim skvěle posílí imunitu a prospěje i dýchacím cestám
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
Komentáře