7 dobrot s rebarborou: Připravte si sladkokyselý koláč, kynuté knedlíky nebo náplň do palačinek
Sezóna rebarbory nás přímo vybízí zapátrat po receptech, do kterých ji lze použít. Rychle rostoucí listy vylamujeme a očištěný řapík zpracujeme nejen do řady moučníků, ale i do sladkých hlavních jídel.
Vyberte si některý z nejoblíbenějších receptů s rebarborou a připravte si sladkokyselou dobrotu. Protože právě začínají dozrávat jahody, vyzkoušejte rebarboru kombinovat právě s nimi, ale nebojte se zapojit fantazii a vymyslet i jiné zajímavé kombinace.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Dvoubarevná růže z kynutého těsta
- Šátečky s pudingem a rebarborou
- Palačinky s rebarborou, brusinkami a jahodami
- Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
- Marmeláda z jahod a rebarbory
- Hrnkový koláč s rebarborou
- Kynuté knedlíky s rebarborou
1. místo
Rebarboru používáme do řady buchet a koláčů. V tomto kynutém koláči její kyselou chuť kombinujeme se sladkými jahodami a výsledkem je na pohled krásný moučník. Díky tvarohu v náplni je moučník velmi chutný a vláčný.
2. místo
Jednoduchá práce s listovým těstem nám nabízí připravit rychlý moučník, ve kterém se snoubí sladkokyselá chuť rebarbory a jemný vanilkový puding. Upečené šátečky jemně poprášíme cukrem moučkou a lahodná dobrota je hotová.
3. místo
I palačinky můžeme kombinovat s rebarborou. Jejím povařením spolu s jahodami a brusinkami získáme originální náplň. Palačinky naplňte a na talíři dozdobte šlehačkou. Nevíte, podle jakého receptu je usmažit? Vyberte si některý z oblíbených postupů.
4. místo
Koláč, posypaný rebarborou a po částečném upečení potřený vysokou vrstvou bílkového sněhu, bude bezkonkurenční dobrotou na vašem stole. Moučník je posypaný strouhanými ořechy či lupínky mandlí a málokdo mu odolá.
5. místo
Z rebarbory a jahod připravujeme dokonce skvělou marmeládu, kterou mažeme na chléb, palačinky, vánočku či přidáváme do bílého jogurtu. Rebarbora je výrazně kyselá, proto potřebuje marmeláda více přisladit.
6. místo
Hrníčková buchta s drobenkou je rychlá a jednoduchá. Na vymazaný a vysypaný plech vylijeme těsto, které poklademe spařenou rebarborou a ovocem, např. jahodami, a pak už jen posypeme drobenkou.
7. místo
Kynuté knedlíky plníme nejen jahodami, meruňkami či švestkami, ale určitě i rebarborou. Hotové knedlíky pak už jen na talíři dochutíme. Nejčastěji se používá strouhaný tvaroh, cukr moučka a rozehřáté máslo.
Stále váháte jakou dobrotu s rebarborou připravit? Podle následujícího video-receptu se vám určitě podaří chutný koláč s rebarborou a tvarohem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 16 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 22 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přečtěte si Zobrazit více
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Milujete lehce kyselou chuť rebarbory na sladkém jarním moučníku? Video vám ukáže, jak ji snadno oloupat
Rebarborová marmeláda nebo džem: Osvěžující dobrota nakyslé chuti výtečně chutná na palačinkách
Komentáře