Jak rozmrazit cukroví, koláče nebo ovocné buchty. Je to jednoduché, pokud dodržíme několik zásad
Sladké pečivo s ovocem, tvarohem, mákem nebo jinou náplní se často vyplatí upéct ve větším množství, než hned spotřebujeme. Přebytečné kousky co nejdříve po upečení zmrazíme. I cukroví se leckdy hodí takto jednoduše schovat na příště.
Mražení je snadné, buchty nebo koláče narovnáme opatrně do mikrotenových sáčků - dáme pozor, abychom pečivo zbytečně nepomačkali. Cukroví narovnáme do plastových krabiček - opatrně, abychom ho nepolámali. Vše pak využijeme při různých situacích, obvykle když pospícháme a potřebujeme mít připravené rychle něco dobrého.
- Ovocné koláče a různé buchty se nejlépe rozmrazují při pokojové teplotě.
- Pokud spěcháme a dáme je na chvílí do mikrovlnné trouby, nenecháváme je tam příliš dlouho, aby pečivo nevyschlo a neztvrdlo. Rychle by pak okoralo.
- Rychlým způsobem (v mikrovlnné troubě) rozhodně nikdy nerozmrazujeme drobné cukroví a zvlášť ne takové, na které byly použity různé krémy a polevy. Při pokojové teplotě cukroví rozmrzne velmi rychle a bude skvěle chutnat.
- Z mrazničky vytahujeme zásadně pouze množství, které brzy spotřebujeme.
O tom, jak připravit nejlepší bublaniny, pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 6 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak rozmrazit cukroví, koláče nebo ovocné buchty. Je to jednoduché, pokud dodržíme několik zásad
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Komentáře