Jak usmažit vinnou klobásu, aby se povedla na jedničku
Vinná klobása se vyrábí z jemně namletého vepřového, někdy i telecího masa. Dále se do ní přidávají rohlíky namočené v mléce, bílé víno, muškátový květ a citrónová kůra. Tato směs je plněna do skopového střívka.
Vinná klobása se nejčastěji stáčí do spirály a zpevňuje špejlí. Je považována za tradiční vánoční pokrm a to zejména proto, že díky stočenému tvaru odkazuje na slunce a tím na slunovrat. Může se ale jen pokrájet na kousky. Ať tak či onak, je potřeba ji tepelně upravit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak smažit vinnou klobásu
Vinná klobása nemá dlouhou trvanlivost, proto je potřeba ji spotřebovat do 2 dnů, případně je možné ji i zamrazit. My ji ale budeme smažit.
- Nejprve stočíme klobásu do spirál a zpevníme špejlí. Neutahujte závity příliš, při smažení by střívko mohlo popraskat.
- Vinnou klobásu můžeme obalit klasicky v trojobalu, ale můžeme ji také smažit tak, jak je.
- Na pánvi rozpustíme sádlo nebo olej a počkáme než se zahřeje.
- Vložíme klobásku, ubereme na intenzitě a smažíme na mírném ohni dozlatova z obou stran.
- Pokud bychom opékali příliš zprudka, střívko by popraskalo, bylo připálené a klobása zevnitř by zůstala syrová.
Jestli nechcete vinnou klobásu jen jednoduše osmažit, může vám být inspirací náš videorecept na "tak trochu jinou klobásu".
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 12 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 14 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Klobása na našem štědrovečerním stole? Samozřejmě. Vinná klobása totiž patří na vánoční stůl již celá staletí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Komentáře