Jak správně nařezat špekáček? Video vám ukáže, jak postupovat
Jestli některá vůně patří k jaru a létu, tak je to rozhodně vůně špekáčku opečeného na ohni. Praskající táborákový oheň se špekáčkem patří do vzpomínek mnoha z nás. Poradíme, jak tuto pochoutku správně připravit.
Špekáček se správně opéká v teple horkého vzduchu. Jedině tak bude výsledkem skvěle propečená a opečená pochoutka. Pokud bychom špekáček opékali jen v žhavých plamenech a kouři, byl by zvenčí černý a uvnitř nedopečený.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně nařezat špekáček
Poradíme, jaké jsou nejoblíbenější styly nařezání:
- Klasické nařezání: Tento styl je nejvíce oblíbený, oba konce nařízneme do kříže a po upečení si vychutnáváme jejich křupavost.
- Nařezání na "ježka": Nařezání se podobá tvaru šachovnice. Uděláme rovné podélné řezy a poté řezy zopakujeme kolem špekáčku.
- Kombinace klasického řezu a ježka: Díky těmto řezům bude špekáček dokonale propečený. Dáváme ovšem pozor na přílišné nařezání konců, nezbylo by pak místo na "ježka".
Nezapomínejte vždy na správný výběr špekáčků s vyváženým poměrem masa a tuku. Oceníte jistě také, když budou dokonale ochucené kořením. Pak si určitě skvěle pochutnáte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 21 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Komentáře