Jak připravit správně hustou makovou náplň. Čím ji zahustit nebo naředit na správnou hustotu. Vybírat můžeme z mnoha variant
Makovou náplň do moučníků je důležité mít přiměřeně hustou. Neměla by vytékat z koláčků, ani být suchá. Poradíme, jaký zvolit poměr mléka a máku do makové náplně a jak náplň rychle zahustit.
Při přípravě makové náplně do moučníků si musíme dávat pozor, aby byla tak akorát hustá. Doporučovaný poměr mléka a máku je přibližně 1 : 1, čili na jeden hrnek mléka dáme 1 hrnek máku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
I tak se nám může stát, že výsledná náplň je moc hustá či řídká. Při vaření se z náplně odpařují tekutiny a houstne. Záleží tedy, jak dlouho a jak intenzivně náplň vaříme. Na výslednou hustotu má také vliv jaké další ingredience přidáváme. Zda náplň spíše zahustí nebo naředí.
Naředění makové náplně
Zahuštění makové náplně
Moc řídkou náplň zahustíme přidáním něčeho suchého, nabízí se řada variant:
- další mák
- pomleté piškoty
- strouhanka
- mletý perník
- mleté či najemno nasekané ořechy
- kukuřičný škrob
- strouhaný kokos
Další zajímavé informace o máku - jak ho skladovat, jak poznat ten kvalitní a kde všude ho využít, najdete v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 5 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 15 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Pečení na víkend: Frgálová buchta na plech chutná jako pravý valašský koláč, ale je přitom mnohem jednodušší na přípravu
Jak oddělit žloutek od bílku. Jednoduchou vychytávku zvládnou i méně zkušení kuchaři a děti
Oblíbená sladká jídla s mákem. Které recepty si bez něj nemůžeme představit?
Komentáře