Jak připravit bramborové halušky. Video nám předvede osvědčený postup
Pokud potřebujeme rychlou přílohu, dobrou volbou jsou halušky. Během chvilky umícháme jednoduché těsto, které protlačíme přes haluškovač do vroucí vody a krátce povaříme.
Jednoduché a levné halušky
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit bramborové halušky
- Brambory nastrouháme najemno a přebytečnou tekutinu z nich slijeme.
- Připravené těsto nenecháváme zbytečně stát, protože stáním řídne a hnědne.
- Halušky zaváříme do vroucí osolené vody. Včas ji uvedeme do varu, a to už během doby připravování těsta.
- Halušky vaříme pouze krátce. Jakmile vyplavou (což signalizuje, že jsou hotové), ihned je vytáhneme, nejlépe pomocí děrovaného sítka.
Halušky z bramborového těsta
Bramborové halušky velmi dobře chutnají s kysaným zelím a osmahnutou slaninou, další možností je brynza (viz video níže). Kdo nejí maso, může halušky doplnit na kostky nakrájeným a na cibulce osmaženým tofu.
- Potřebujeme 1,5 kg oloupaných syrových brambor, 0,5–1 kg polohrubé mouky, 2 vejce a sůl.
- Brambory najemno nastrouháme a přimícháme k nim mouku, vejce a trošku soli. Mouku přidáváme do těsta postupně, podle potřeby. Těsto by mělo být tak husté, aby se s ním dobře pracovalo.
- Dáme vařit osolenou vodu.
- Těsto do vroucí vody protlačujeme přes haluškovač. Jakmile halušky vyplavou, hned je scedíme.
Následující video nám ukáže, jak při vaření bramborových halušek (strapaček). postupovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 8 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 9 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Komentáře