Jak připravit kuřecí maso, aby nebylo suché? Vyzkoušejte 3 tipy
Kuřecí maso je oblíbené a žádané. Výborně chutná a je rychle hotové. Jak na to, aby z něj nebyl suchý kus masa, který je potřeba po každém soustu zapíjet? Poradíme vám jednoduché tipy.
Kuřecí maso patří mezi dietní masa a proto se lehce stane, že ho při jeho přípravě vysušíte a maso ztratí dobrou chuť. Mnoho lidí se právě z toho důvodu kuřecímu masu, konkrétně prsní části, při vaření zcela vyhýbá. A to je velká škoda, protože se dá chutně připravit na spoustu způsobů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na šťavnaté maso
Abyste při vaření zachovali maso šťavnaté a velmi chutné, stačí vyzkoušet některý, z následujících kroků:
- Vždy kupujte kvalitní maso. Doporučujeme nekupovat maso v supermarketu, často jde o masa křehčená, která bývají napuštěné vodou a solí. Jeho kvalita je tedy nižší než u masa kupovaného od českých farmářů.
- Maso dopředu naložte do marinády. I hodina udělá s naloženým masem zázraky. Marinovat můžete na mnoho způsobů, ale zaručeně nejlepší jsou olejové, jogurtové nebo bylinkové marinády.
- Pokud budete připravovat kuřecí maso na minutku, po jeho osolení a okořenění ho zkuste lehce obalit v solamylu (bramborovém škrobu). Na mase se vytvoří krusta a zachová si šťavnatost.
Tip: U kuřecího masa je důležité myslet na to, že musí být vždy zcela uvařené nebo upečené. Nikdy nekonzumujte kuřecí maso syrové. Mohli byste si tím zadělat na zdravotní problémy.
Vyzkoušejte kuřecí maso po chalupářsku
Kuřecí maso jde připravit opravdu mnoha způsoby. Inspirovat se můžete například tímto oblíbeným video-receptem, ve kterém se kuřecí maso kombinuje s pikantní klobásou, paprikou a žampiony. Přejeme dobrou chuť.
Máte i vy nějaký další tip na to, jak zachovat kuřecí maso šťavnaté? Budeme rádi, když se o ně s námi podělíte v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 29 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
7 nejlepších receptů z kuřecího masa. Znáte nejoblíbenější recepty, jejichž základem je kuře?
Jak udělat marinádu na kuřecí maso? Vynikající pikantní marináda s medem je ideální ke grilování
Komentáře