Jak připravit omáčku z vypečené šťávy. Výborně se hodí k doplnění pečeného masa
Omáčka, kterou připravujeme z vypečené šťávy z masa, má výraznou vůni, chuť a barvu. Je oblíbená k doplnění masa při podávání s bramborami, knedlíkem nebo rýží. Omáčku můžeme připravit řidší nebo hustší, podle toho, jaká se nám ke konkrétnímu jídlu více hodí.
Po vyjmutí pečeně dáme nádobu s vypečenou šťávou na sporák na střední teplotu. Zaprášíme trochou mouky a dobře promícháme. Během mírného varu vařečkou do omáčky seškrábneme i případné připečené kousky pečeně ze dna nádoby. Během míchání vznikne hustá voňavá omáčka.
Omáčka k pečenému masu
Vzniklou omáčku po chvíli doplníme vývarem nebo vodou. Pozvolna ještě vaříme asi 20 minut na hustotu, která nám vyhovuje. Omáčku můžeme obohatit např. kořením, zeleninou a smetanou, to již podle zvoleného receptu. Podáváme k pečenému masu.
Připravili jsme pro vás velký výběr receptů z masa pro každou příležitost. Můžete se podívat do našeho receptáře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 5 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 11 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přečtěte si Zobrazit více
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Komentáře