Jak zpracovat papriky. Mohou tvořit hlavní chod, být součástí zeleninové směsi, dají se zavařit na zimu
Paprika zeleninová je teplomilná rostlina poměrně náročná na pěstování. Ale tam, kde jí dokážeme dát dobré podmínky, můžeme přibližně od poloviny srpna sklízet plody různých tvarových i barevných kultivarů. Kořeninová paprika je ještě o něco náročnější na teplo.
Z čerstvých paprik a s paprikami jsou proslavená hlavně jídla z balkánské a středomořské kuchyně, můžeme je plnit a zapékat, papriky můžeme i nakládat a sterilovat.
Papriky neskladujeme dlouho
Papriky neskladujeme dlouho, zmrazujeme je rozpůlené nebo rovnou nakrájené
Význam papriky pro tělo
Papriky obsahují velké množství vitaminu C, podle zabarvení má také mimořádně mnoho karotenu, rutinu, vitaminu B1 a B2. Specifickou vůni dodávají paprice silice, ostrost způsobuje kapsaicin, kterého je více v kořenitých odrůdách. Důležitý je i obsah minerálních látek, hlavně vápníku, fosforu a železa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 17 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 18 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 18 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno 27. 4. 2024 11:39
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Komentáře