Mleté maso má krátkou dobu trvanlivosti. Víte, jak dlouho vydrží?
Mleté maso má v kuchyni mnoho způsobů využití, je lehce stravitelné a dobře se jí i malým dětem. Navíc tímto způsobem dokážeme spotřebovat i takové maso, které bychom jinak zpracovávali jen těžko. Jedno úskalí ale má a tím je jeho krátká trvanlivost.
Krátká trvanlivost je dána tím, že mletím se několikanásobně zvětší povrch masa a tím i prostor pro růst bakterií. Proto je nezbytně nutné číst etikety v obchodech a uchovávat mleté maso v lednici co nejkratší dobu. Pozorně si před nákupem zkontrolujte také celistvost balení. Jak dlouho nám tedy mleté maso doma vydrží?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaká je trvanlivost mletého masa
Maso s vyšším obsahem tuku se kazí rychleji než mleté libové maso. Libové maso nám ale nebude příliš držet pohromadě a bude mít tendenci se rozpadat.
- V lednici uchováváme maso v místě s nejnižší teplotou, které bývá často označováno jako "nulová zóna". Maso by mělo být zpracováno maximálně do dvou dnů.
- Pokud se rozhodneme maso zmrazit, je nejlepší pomocí vakuovačky odsát vzduch a sáček zatavit. Zmražené maso vydrží při teplotě nižší než -18 °C po dobu 2–3 měsíce.
Mleté maso figuruje ve více než 500 našich receptech a jedním z nich je recept na kebaby, kterými můžete potěšit své hosty na grilovací párty. Grilovací sezóna pomalu začíná a tak je nejvyšší čas si recept vyzkoušet nanečisto.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 11 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 19 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 23 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů na grilované pochoutky. Jak postupovat, aby se nám grilování povedlo
16 receptů na zpracování mletého masa: Nechte se inspirovat těmi nejlepšími pokrmy
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Komentáře