Jakým způsobem cukrovat buchty a jiné pečivo? Poradíme vám několik triků
Cukrem sypeme moučníky a cukroví nebo je v cukru obalujeme - dosáhneme tím nejen hezčího vzhledu, ale i lepší chuti. Sladkou chuť miluje většina lidí - tento vztah ke sladkému je nám velmi blízký, i když je to vztah nezdravý.
Cukrem zasněžené buchty, koblihy obalené v cukru nebo poprašek na lineckém cukroví - takto je jednoduchý způsob, jak moučník dosladit a ještě ho ozdobit, aby vypadal na talíři nádherně. Jak na to, aby se povedla bezchybná cukrová posypka?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pět tipů, jak pocukrovat moučník a cukroví
Nezáleží na tom, jaký způsob použijeme, ale důležité je, aby hezky vypadal:
- Cukr sypeme po špetkách mezi dvěma prsty. Tento způsob se hodí na cukrování koláčů s ovocem - posypka je nepravidelná jako mráčky.
- Cukr nasypeme do sítka a jemným klepáním poprášíme stejnoměrně moučník - používáme u všeho, co cukrujeme.
- Cukrem naplníme sypátko s otvory a z nich moučník cukrujeme - poprašek není tak jemný, ale je stejnoměrný.
- Cukrová směs s vanilkou je vhodná pro obalování sušenek a jemného vánočního cukroví. Pracujeme opatrně, abychom kousky nepolámali.
- Cukrem v sáčku a v misce se cukrují například smažené koblihy - jemným potřásáním obsahu se pečivo stejnoměrně obalí.
Postup na přípravu jednoduchých zasněžených koblih můžete vidět v našem videu:
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 1 hodinou
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 22 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Křehké jablečné rohlíčky obalované ve vanilkovém cukru provoní celý dům a velmi snadno se připravují
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Komentáře