Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kdy obalovat vanilkové rohlíčky v cukru? Správné načasování má velký vliv na výsledný dojem z výborného cukroví
Zdroj: Top recepty

Vanilkové rohlíčky jsou oblíbené cukroví, které ani není moc náročné na přípravu. Propracované těsto necháme v chladu odležet a poté tvarujeme a pečeme rohlíčky. Krásný vzhled jim dodá obalení v cukru, proto přitom neudělejme zbytečné chyby.

Obalování vanilkových rohlíčků nesmíme příliš uspěchat, ale ani odkládat. Musíme zvolit správný čas a naše rohlíčky pak budou chutnat a vypadat perfektně.

Kdy obalit vanilkové rohlíčky

Musíme vybrat ten správný čas, pomohou nám k tomu zkušenosti nebo rady našich babiček.

  • Kdybychom obalovali rohlíčky ihned, horký tuk v rohlíčcích způsobí, že cukr zvlhne a bude vytvářet slepené hrudky - pokrytí rohlíčků cukrem pak nebude rovnoměrné.
  • Kdybychom obalovali rohlíčky moc pozdě, když už jsou vychladlé, nebude cukr na nich dobře držet, protože tuk už uplně zatuhl a jsou suché - cukr se nemá na co "přilepit".

Proto rohlíčky po vytažení z trouby necháme na plechu chvíli chladnout - přibližně 3 minuty. Už lehce zchladlé, ale pořád ještě teplé, rohlíčky začneme obalovat v připravené směsi vanilkového a moučkového cukru

Jak rohlíčky obalovat v cukru

Neudělejme ani další obvyklou chybu, že bychom si chtěli ušetřit práci a všechny rohlíčky do misky s cukrem nasypali naráz, a pak postupně obalovali a vyndávali hotové rohlíčky. Pokud by byly rohlíčky moc dlouho v kontaktu s cukrem, tak i když už nejsou tolik teplé, dojde opět k hrudkovatění cukru a výsledek nebude tak estetický. Bereme tedy postupně jednotlivé rohlíčky, jemně je obalujeme v cukru a vyrovnáváme do připravené nádoby.

Ideální je cukroví skladovat v jedné vrstvě, a to platí i o rohlíčcích. Nebudou se vzájemně otírat a ničit jemnou cukrovou vrstvu na svém povrchu.

Tradiční součástí vanilkových rohlíčků jsou ořechy, pokud je z jakýchkoli důvodů nechceme nebo nemůžeme konzumovat, pak si i přesto nemusíme rohlíčky odpírat - stačí je udělat podle bezořechového receptu:

Přejeme, ať se vám rohlíčky podaří.
 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více