Jak připravit karamelovou polevu. Vyzkoušejte postup podle videa
Také milujete karamel nebo karamelovou polevu, ale ještě jste ji sami nevyráběli nebo vyráběli a nepovedla se? Naše návodné video vám ukáže jak na to.
Jak na klasický karamel
Nasypte krupicový cukr do kastrůlku a dejte na mírný plamen. Postupně míchejte a nechte cukr mírně zhnědnout. Důležitý je ten mírný plamen, aby se cukr tavil zvolna a rovnoměrně. Měl by se rozpustit všechen. V této fázi získáte karamel světle hnědé barvy, vhodný na ozdobení a vytahování tzv. karamelových „vlasů“, kterými se zdobí třeba slavný moučník croquembouche (krokánbuš). Tato poleva po zchladnutí ztvrdne jako sklo. Kastrůlek sejměte z plamene včas. Karamel ještě tmavne setrvačností!
Měkká poleva se smetanou
Pokud chcete krájecí a měkkou polevu, nalijte do roztaveného karamelu vroucí smetanu. Dejte pozor, prudce to vzkypí. Nechte nad mírným plamenem rozvařit a ihned použijte k polévání moučníků.
POZOR horký karamel má teplotu kolem 200 °C a je velmi nebezpečený!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Banana split
Přidáno před 11 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší polevy na cukroví: Jak na hříšně čokoládovou nebo hladkou citronovou?
Jak na výbornou jablečnou žemlovku, aby byla uvnitř vláčná a na povrchu křupavá: Pro dokonalý výsledek to chce jeden krok navíc
Sladká mléčná rýže: Skvělou snídani lehce připravíte jen ze 3 surovin. Díky správnému výběru rýže bude nádherně krémová
Komentáře
2. 11. 2023 11:18
31. 10. 2023 21:10