Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Croquembouche - Krokánbuš

Krokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá se z malých větrníčků, které plníme smetanovým krémem a slepujeme karamelem. Celé dílo ozdobíme nitkami karamelu.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava)

18. 3. 2013 20:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 986 kJ / 2 387 kcal
Bílkoviny50,42 g
Tuky113,74 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 2,00 g
Sůl4,84 g
Sacharidy288,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Počet větrníčků je dán tím, jak velké je uděláte. Čím jsou menší, tím více práce.

Krokánbuš můžete ozdobit podle fantazie viz fotogalerie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

TerezaT

20. 4. 2013 10:24

octavie1: Ikdyž jsou slepené karamelem, tak jdou hezky odloupnout jeden po druhém.:-) Toho karamelu na spelení stačí málo.

octavie1

20. 4. 2013 09:52

Ahoj, je to super a hned mě napadlo kdy to udělám na tátovi 50. Jen mi prosím řekni, když jsou slepené karamelem jak jdou od sebe. Když si lidi budou brát po jedné jestli to půjde nebo se pyramida rozpadne?

jarka skrobakova

20. 3. 2013 18:07

nádherné:yes::yes::-K

vladi vladi

19. 3. 2013 11:13

:-)Jsi šikulka Terko- s dovolením jsem ti přidala foto- jaké "Krokenbůše" jsem stvořila já v lednu- byla to piplačka, ale stálo to za to je to ňamka.:-D:-p;-)

Dana61

19. 3. 2013 09:00

nádhera - jsi šikulka:yes::-D

Eliza Eliza

18. 3. 2013 23:34

Tohle moc obdivuji, nejsem na takové věcičky ani trpělivá, ani šikovná. Ale pošlu odkaz ségře, ta je přes takové blbůstky kovaná...třeba mi pak dá koštnout...:-p...:yes::yes:

olca spickova olca spickova

18. 3. 2013 22:43

Máš to užasný,prostě nádhera!!!! MNAMKY!!!!:-p:-K

TerezaT

18. 3. 2013 21:38

Děkuji.:-K za ty nervy to ale stálo.:-D

1974andrea 1974andrea

18. 3. 2013 21:37

Jéžíši, tak na to bych neměla ani odvahu ani trpělivost. Krásné:yes:

TerezaT

18. 3. 2013 21:22

Bibinko, děkuji za uvítání.:-K už dlouho na tyto stránky chodím pro inspiraci, tak už bylo na čase, abych taky něčím přispěla.:-)

Nadja Nadja

18. 3. 2013 21:22

:yes:2.:yes: kuličky jsou dost malé, to sis vyhrála, ale určitě to stálo za to, moc hezký a chutný dárek. Také bych si dala.

Bibinka Bibinka

18. 3. 2013 21:20

Terezko, vítám tě v naší Topkové rodině jako noívého člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-):-K
Máš to moc pěkný a každý, co to tuý má je trošku jiné;-)Dávám ti 3.bod:yes:

K@tka

18. 3. 2013 20:57

Croquembouche je úplně super, hned bych si dala, mňam! :-)) Jen mě překvapila polohrubá mouka v těstě. Já dělám odpalované těsto vždy jen z hladké: http://cms.foodstyle.webnode.cz/products/cokokulic...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krokambuš crocanbush croquembouche krokanbusch crokanbuš croquembouche recept krokán buš pyramida z větrníčků krokanbouch pyramida z odpalovaného těsta krokambuž crockenbush recept krokambůš recept krokan bus moucnik kuličky z odpalovaného těsta piramida z odpalovaného těsta recepty krokambus krokanbuš foto šlehačkové větrníčky piramida z větrníčku

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, máslo, sůl, voda, smetana ke šlehání, cukr moučkový, ztužovač šlehačky, cukr krystal

TopRecepty.cz

Croquembouche - Krokánbuš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YXop