Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedním ze základů dobrých kuchařinek je umět pořádné palačinky. Milované jsou jako dezert i hlavní chod, připravit je můžete nasladko i naslano. Ale víte, z jakého důvodu se do nich přidává perlivá minerální voda?

Ty nejlepší palačinky dělávají naše maminky a babičky. Tenké, téměř až průhledné placky s křupavými okraji, v nichž se vyjímá vyšlehaný tvaroh s čerstvým ovocem nebo nutella s nakrájeným banánem. Jak ale docílit takovéto dobroty?

Proč dávat minerálku do palačinek

Nahrazením části mléka perlivou minerálkou si zajistíte nadýchané a jemné palačinky. Minerálka poslouží jako kypřidlo a výsledné palačinky z ní budou mnohem chutnější.

Používáte minerálku do těsta na palačinky nebo máte jinou parádní vychytávku? Napište nám je do komentáře, budeme se těšit. Mezitím si můžete připravit palačinky ze zakysané smetany podle našeho videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více