Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky patří mezi nejoblíbenější moučníky. Můžeme je připravit k sváteční snídani, k obědu jako hlavní jídlo, nebo jako výborný zákusek. Plníme je nejčastěji nasladko, ale chutné jsou i naslano, třeba se špenátem. Ukážeme vám čtyři způsoby, jak je efektně servírovat.

Důležité je mít správný recept, aby se těsto povedlo. Před pečením necháme těsto chvíli stát, bude se s ním pak lépe pracovat a palačinky budou chutnější. Obvykle je pečeme (smažíme) na pánvi, pouze na malém množství oleje. Pokud je připravujeme častěji, můžeme si pořídit elektrický palačinkovač. Pracuje se s ním velmi dobře a palačinky na něm můžeme péct úplně bez tuku.

Jak skládat palačinky

Pokaždé je můžeme upravit trochu jinak, máme pro vás čtyři jednoduché způsoby.

  • 1. způsob: Palačinky potřeme krémem nebo marmeládou a stočíme do ruličky (zarolujeme). Jedná se o nejpoužívanější způsob.
  • 2. způsob: Palačinky potřeme náplní a přehneme okraje. Poté palačinky srolujeme. Při tomto postupu náplň nevyteče, jak se někdy stává při předchozím.
  • 3. způsob: Přehnutím okrajů naplněných palačinek vytvoříme kapsy.
  • 4. způsob: Palačinky naplníme a přehneme do šátečků.

Zajímá vás, jak zapéct palačinky s tvarohem? Podívejte se do dalšího článku.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky