Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proč se vám srazil krém a jak ho napravit? Vyberte si ze 3 možností
Zdroj: Pixabay, LAWJR

Sražený krém se přihodí asi každému začátečníkovi. Důležité je se z chyb poučit a umět je napravit. Nabízíme tři možnosti nápravy a věříme, že příště se vám krém již povede.

Ve valné většině nehod je na vině rozdílná teplota másla a zbytku surovin. Všem surovinám musíme dát čas dojít do stejné (pokojové) teploty. To znamená máslo vyjmout včas z chladničky a vařený základ krému nechat opravdu zchladnout na pokojovou teplotu. Také veškeré ochucení (rum, kakao, ořechy apod.) musí mít pokojovou teplotu.

Jak napravit sražený krém

Když už se vám krém i přes veškerou opatrnost srazí, můžete ho celkem snadno napravit. Máte na výběr tři možnosti.

  1. Misku s krémem zavěsíme nad páru, opatrně nahřejeme, sejmeme a důkladně vyšleháme. Máslo musí jen povolit, nikoliv se rozehřát.
  2. Vyšleháme kousek změklého másla a po lžících do něj postupně zašleháme sražený krém.
  3. Rozpustíme asi centimetrový plátek 100% ztuženého tuku. Už ne teplý, ale ještě tekutý tuk pomalu zašleháme do sraženého krému. Krém pak bude i lépe držet tvar.
Náš videorecept vás krok za krokem provede přípravou jednoduchého krému, který se nesráží.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více