Krém povznese každý dezert o úroveň výš. Který patří k vašim nejoblíbenějším?
Krém je nedílnou součástí sladké kuchyně, kde má opravdu široké využití. Největší výhodou je, že jej můžete připravit z různých surovin, a tak si na něm může pochutnat opravdu každý. Vyberou si jak milovníci lehčích a svěžích krémů, tak i ti, kteří nedají dopustit na klasický máslový krém.
Do čeho všeho využijete krém?
Krémy mají různé využití. Nejčastěji se používají do dortů, řezů, zákusků či rolád. Oblíbené jsou také muffiny či cupcaky, které jsou dozdobeny právě lehkým krémem. Samotný krém pak lze také s dalšími komponenty (ovoce, sušenky, ovocné omáčky) navrstvit do skleniček a máte efektní dezert na stole. Bez krému se pak také samozřejmě neobejde vánoční cukroví, nebo oblíbené dukátové buchtičky.
Chutný krém lze připravit z různých surovin
To, z jakých surovin budete připravovat krém, záleží na tom, co právě pečete a co máte rádi. Do základního krému pak můžete přidat různé ingredience navíc (čokoláda, ovoce, káva, ořechy, kokos apod.) podle chuti.
- Krém z mascarpone a šlehačky,
- krém ze šlehačky,
- krém z tvarohu a zakysané smetany.
- krém z másla,
- krém z čerstvého sýra,
- krém z pudinku,
- ganache s čokoládou.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01