Kouzlo rakouské kuchyně – nejlepší recepty našich sousedů
Rakousko je dnes poměrně malou zemičkou, v minulosti ovšem tvořilo obrovskou mnohonárodnostní monarchii. Rakouská kuchyně je tedy výrazně ovlivněna těmi, kdo do této říše patřili, tedy i kuchyní českou nebo třeba maďarskou. Právě z maďarska totiž původně pochází guláš, který dnes chápeme jako typicky rakouské jídlo.
Je ovšem třeba říct, že mezi maďarským a vídeňským gulášem je velký rozdíl. Zatímco ten maďarský je pikantnější, často v něm najdeme kousky zeleniny, typicky paprik a rajčat, a je o něco řidší a celkově se více podobá polévce, vídeňský guláš je tmavý, vaří se z hovězího masa a jí se s knedlíkem. Takový ho máme nejraději i u nás v Česku.
Slavný je rovněž vídeňský řízek nebo čokoládový Sachrův dort, kterým prosluly vídeňské kavárny. Ostatně, vídeňská kavárenská kultura a vídeňské kavárenské domy jsou od roku 2011 zapsány na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Co se týče rychlého občerstvení, Rakušané jsou velcí fanoušci teplé sekané v housce. A rovněž zbožňují silné masové vývary!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 4 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 17 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší světové kuchyně aneb cestujeme za jídlem
Český nároďák se chystá na kuchařskou olympiádu: Půjde o prověrku našich schopností, říká manažer týmu Tomáš Popp
Čertova omáčka s rýží: Pikantnímu jídlu dodají ostrý říz feferonky a kvalitní uzenina je zárukou dokonale vyvážené chuti