Nakupování "za rohem"! Lidé se vrací do svých obchůdků v dosahu bydliště
9. 3. 2021 Historie a zajímavosti
Měsíc únor byl ve znamení další expanze obchodní sítě Žabka. V nejkratším měsíci v roce otevřela 7 nových prodejen. Čtyři z nich na území Česka a tři na Slovensku. V současnosti provozuje Žabka 128 obchodů v Česku a 5 na Slovensku.
V průběhu měsíce února otevřela Žabka v Česku čtyři nové obchody. Jednalo se o rezidentní typy prodejen v Kostelci nad Černými lesy, v Praze v Kodaňské a Revoluční ulici a poslední obchod přibyl v Pardubicích v ulici Na Spravedlnosti. „Ve většině případů se jedná o rezidentní typ prodejen, na které se nyní soustředíme. Často navazují i na tradici původních obchodů s potravinami a zásadním způsobem zlepšují obslužnost místních obyvatel,“ říká Radim Lunda, generální manažer sítě Žabka v ČR. Pardubický obchod je již pátým v pořadí v městě perníku.
Zákazníci v nových prodejnách pořídí čerstvé potraviny, ale i bohatou nabídku služeb finančního servisu, jako např. výběr hotovosti, placení složenek, vyzvednutí zásilek, dobíjení telefonního kreditu všech operátorů nebo prodej losů.
Žabka nadále rozšiřuje i nabízené služby na svých obchodech a dokáže rychle reagovat na měnící se potřeby svých zákazníků. Nově proto do svého sortimentu zařadila i volně prodejná léčiva. K dostání jsou např. ibalgin, paralen, kapky do očí nebo léky na bolest v krku. Postupně rozšiřuje i možnost online nákupů, které provozuje ve spolupráci s aplikací Bolt Food. V současnosti je dostupná na 39 obchodech a na výběr je 750 položek.
Úspěšný obchodní model Žabky se velmi dobře etabloval i na slovenském trhu. V září loňského roku tam byla otevřena první prodejna a brzy k ní začaly přibývat další. V únoru se podařilo otevřít celkem tři, dvě z toho jsou přímo v Bratislavě a jedna v Šamoríně. „Využili jsme bohaté zkušenosti našich kolegů z Česka, kde Žabka úspěšně působí již řadu let. Plně jsme také zúročili konkurenční výhody, které máme, včetně rychlého a pohodlného nákupu, dobré dostupnosti a daří se nám začleňovat i nové služby včetně možnosti online nákupu prostřednictví aplikace Bolt Food,“ vysvětluje Miroslav Ďurana, generální manažer obchodní sítě Žabka na Slovensku.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Rady a tipy na ty nejchutnější šunkofleky. Co do nich dát a jak je uvařit nejlépe
Tak jako většina obyčejných českých jídel mohou být šunkofleky opravdu pochoutkou. Záleží na výběru surovin a jejich správné přípravě. Jaké… Číst více
Uvařit uzené maso tak, abychom jeho chuť nezničili, ale spíše podtrhli, to neumí každý. Vyzkoušejte to s námi
Jak můžeme maso na uzení naložit a vyudit, to jsme popsali v jednom z minulých článků. Nyní se zaměříme na to, jak s uzeným masem zacházet. Uzené… Číst více
Jak ohřát těstoviny, aby chutnaly jako čerstvé. Ohřívání zvládneme během chvilky a skvěle si pochutnáme
Těstoviny jsou nejlepší čerstvě uvařené, ale občas nám zůstanou do druhého dne. V tom případě je krátce prohřejeme a chuť bude znovu výborná, jako… Číst více
Indické máslové kuře: Jak připravit vyhlášenou specialitu? Jeden krok nesmíte vynechat!
Indická jídla jsou si hodně podobná, většinou jde… Číst více
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Sbíráme jen prověřené druhy, které důvěrně známe, a zacházíme s nimi tak, aby nás po požití nečekaly zdravotní potíže. O tom, jak sbírat, sušit a… Číst více
4 tipy pro uzení masa: Jak z udírny vytahovat šťavnaté a voňavé pochoutky
Ideální části vepřového masa vhodné na uzení jsou krkovice, koleno, plec, bůček či žebra. Velikost a vhodný poměr tuku a masa zajistí, že se maso při… Číst více
Velikonoční nádivka podle redaktorky Hanky: Dokonale vláčná a vonící uzeným masem
Snad žádná jiná tradiční velikonoční specialita… Číst více
Tři božské večeře do 50 korun: Recepty na voňavá kuřecí stehna, snadné rizoto i zapečené těstoviny
Večeře do 50 korun je pořádnou výzvou, přesto se… Číst více
Indická kuchyně: Jak na to nejlepší kuřecí kari? Potřebujete tuhle směs koření
Indická kuchyně je plná barev, výrazných chutí a… Číst více
Jak na luxusní šunkofleky: Šťavnatost zajistí dost vajec i správný druh masa, o křupavou kůrku se postará sýr
Šunkofleky jsou jednoduchým jídlem, které si… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Znáte nejlepší náplň do vosích hnízd či včelích úlků? Základní žloutkovou náplň ochutíme oblíbenou surovinou
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Banana split
Přidáno před 11 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak naložit rajčata do oleje. Ochucené bylinkami, česnekem a chilli papričkami skvěle chutnají a jsou oblíbeným jedlým dárkem
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Nejlepší smažáky v Praze? Na Vinohradech posouvají laťku. Knedlík plněný sýrem i dokonalé syrečky u nás vedou