Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší dezerty z kávy: Udělejte si zmrzlinu, která vás po ránu postaví na nohy
Zdroj: Toprecepty, nofrona

Pokud milujete chuť kávy nebo potřebujete dodat energii, ale na horký šálek nemáte v létě náladu, dopřejte si osvěžující kávové dezerty! Vybrali jsme pro vás z našich stránek ty nejoblíbenější. Zvažte sami, do které dobroty se pustíte dřív!

Ledová káva

Rychlovka, která se nabízí jako první, je jasná. Ledovou kávu vyrobíte jednoduše tak, že do klasické uvařené horké čerstvé kávy dáte několik kostek ledu, případně přidáte cukr a mléko. Hitem hipsterských káváren je pro změnu espresso tonic. Jestli si kombinaci kávy a toniku neumíte představit, rozhodně to zkuste ochutnat. Nápoj vás mile překvapí! Pokud milujete originální napěněné řecké Frappé, udělejte si je podle našeho receptu.

Kávová zmrzlina

Je lahodná, krémová, sametově jemná, chladivá a chutná po kávě. Kávová zmrzlina k létu prostě patří. Na její přípravu vám stačí káva, žloutky, cukr a smetana. Kávová zmrzlina se dá doma udělat snadno, tak neváhejte!

Kávová pěna

O tom, co to jsou dezerty zvané mousse, neboli pěny, jsme psali nedávno. Patří mezi ně právě i pěna kávová. Jak ji připravit? Zalijte dvě lžíce instantní kávy dvěma lžícemi horké vody. Pak v v misce nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte 100 g hořké čokolády. Přimíchejte 100 ml smetany ke šlehání a uvařenou kávu. Pořádně vše promíchejte a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Poté vyšlehejte 150 ml smetany ke šlehání a vmíchejte do kávovo-čokoládového základu. Navrstvěte do skleniček a dejte vychladit. Před podáváním můžete ozdobit nastrouhanou čokoládou a mátou.

Kávová roláda

Jestli umíte udělat klasickou piškotovou roládu, ta kávová bude pro vás hračka. Dělá se totiž úplně stejně, jen se do těsta přidá olej, káva a prášek do pečiva. A samozřejmě, výsledná kávová roláda se plní kávovým krémem, třeba vylepšeným likérem Baileys. Ale pokud vám alkohol nic neříká, klidně můžete použít k naplnění rolády i kávovou pěnu, kterou jsme vám popsali výše. Dobrou chuť!

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více