Smart Press - Naše kuchařky opět vítězí!
6. 12. 2012 Vaření
Čtyři kuchařky z nakladatelství Smart Press zvítězily v prestižní soutěži GOURMAND COOKBOOK AWARDS 2012 o nejlepší kuchařky za Českou republiku.
Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby, Jezte česky – rok v naší kuchyni, Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí nebo Svět na pánvi aneb Cesta za šéfkuchařskou čepicí. To jsou ony – šampioni nakladatelství Smart Press v prestižní soutěži GOURMAND COOKBOOK AWARDS 2012 o nejlepší kuchařky za Českou republiku. Toto světové ocenění je udělováno každoročně, letos se soutěže účastní nakladatelé ze 171 zemí, kteří přihlásili několik tisíc titulů, porota je posuzuje zejména podle vzhledu, nápaditosti, kvality provedení a fotografií. Výše zmiňované kuchařky se tak kvalifikovaly pro postup do světového kola soutěže, v němž se utkají s vítězi ostatních státních kol. Celkové výsledky budou zveřejněny v únoru 2013. V minulých letech v soutěži zazářily například knihy Kuchařka pro dceru nebo Kniha o kávě. Nakladatelství Smart Press oslavuje – 4 tituly za jeden rok považujeme za velký úspěch!
Kniha Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby mladého Martina Škody obsadila prvenství hned dvě, a to v kategorii Best Cookbook Design for professionals (nejlepší „designová kuchařka“) & Best First Cookbook (nejlepší „prvotina“). Jezte česky – rok v naší kuchyni autorského dua Jany Vašákové a Zdeny Skokanové N. porazila ostatní české kuchařky v kategorii Best Easy Recipes Book, tedy nejlepší kuchařka se snadnými recepty (my to tvrdíme stále – vařit hezky česky je prostě easy!). Hovory s řezníkem – Kuchařka pro dceru z masa a kostí je třetí kuchařkou Jany Florentýny Zatloukalové a stanula na zlatém českém stupínku v kategorii Best Single Subject Book (nejlepší kuchařka na jedno téma), tahle kniha je vážně maso! Svět na pánvi aneb Cesta za šéfkuchařskou čepicí je pilotní dílo šéfkuchaře Romana Dolejše a hned se blýskla v kategorii Best Foreign Cuisine Book – nejlepší zahraniční kuchařka.
Smart Press vydává kuchařky, které přinášejí vždy něco nového – ať už je to originální design nebo na trhu nové téma. Naše knihy obsahují vyzkoušené recepty a profesionální fotografie jídla. Podle podrobně popsaných postupů zvládne uvařit každý.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Co s vejci po Velikonocích. Jak je zpracovat a na co je využít. Oblíbené recepty na pomazánky a saláty z vajíček
Vařená vajíčka v kuchyni Dobře uvařená vajíčka uchováváme v chladu a brzy je spotřebujeme. Přidáváme je do pomazánek a salátů. Hodí se do mnoha… Číst více
15 nejoblíbenějších receptů na špagety: Inspirujte se výběrem z našeho receptáře
Těstoviny si můžeme připravovat také doma, na těsto využijeme pouze 3 ingredience - mléko, vejce a vodu. Z vyváleného plátu vykrajujeme těstoviny… Číst více
20 receptů s oblíbeným bůčkem: Jeho univerzálnost vás jistě překvapí
Nejčastěji bůček pečeme, ale lze ho připravit třeba i jako roládu za předpokladu, že zvolíte vykostěné maso ze středové části boku. Přinášíme soupis… Číst více
10 nejpopulárnějších jídel na světě: Jak na ty nejlepší špagety, domácí burger i dokonalou pizzu?
Jsou jídla, která neznají hranice. Napříč všemi… Číst více
Je rýžovar zbytečnost v kuchyni, nebo skvělý pomocník? Zjistili jsme za vás, co všechno umí a na kolik vás vyjde
K čemu se v kuchyni může hodit rýžovar? Možná… Číst více
Velikonoční vaječná tlačenka: Co udělat, aby dobře ztuhla a jak ji bez úhony vyklopit?
Těšíte se na velikonoční svátky hlavně kvůli… Číst více
Máte doma rýžovar? Zvládnete v něm víc než jen rýži! Uvaří pohanku, čočku i těstoviny, ale zvládne i lososa s trojitou přílohou
Rýžovar je skvělým pomocníkem, se kterým se rýže… Číst více
Jak udělat vaječnou tlačenku? Dobrota v barvách jara patří k velikonočním svátkům a vaječnému hodování
Vaječná tlačenka zaručeně patří k velikonočním receptům. Je krásně barevná díky zelenině a upotřebíme do ní vařená vejce. Můžeme ji ale připravit i… Číst více
Jak se připravuje vaječná tlačenka? Báječné studené pohoštění nejen pro koledníky
Vaječná tlačenka je aspiková pochoutka z vajíček a zeleniny. Připravujeme ji buď jako chutné pohoštění pro koledníky, nebo k využití uvařených vajec… Číst více
Oblíbená jídla našich prezidentů: Zeman si dopřával jitrnice, Masaryk knedlíky a Pavel miluje zelňačku se švestkami
Po deseti letech máme opět nového prezidenta. Po… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Kuřecí játrový guláš se žampiony: Krásně šťavnatá a měkoučká obměna české klasiky překvapí lehce pikantní chutí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 21 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Bleskové rohlíky
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Mrkvová hrnková bábovka: Neuvěřitelně vláčný moučník božsky chutná a švih mu dodá citronová poleva
Řízek není jen plátek obalovaného masa. Víte, co vše se dá usmažit v trojobalu?