Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dnes pro vás máme jeden z nejchutnějších, a přesto snadných receptů na čokoládový dort. Pokud se pustíte do jeho pečení, můžete se těšit, že jistojistě sklidíte velký úspěch. Tajemství skvělé chuti spočívá v lahodných ingrediencích a jejich zajímavé kombinaci. A pokud zvolíte i náš způsob zdobení, vykouzlíte pravou zimní atmosféru raz dva.

Dnes pro vás máme jeden z nejchutnějších, a přesto snadných receptů na čokoládový dort. Pokud se pustíte do jeho pečení, můžete se těšit, že jistojistě sklidíte velký úspěch. Tajemství skvělé chuti spočívá v lahodných ingrediencích a jejich zajímavé kombinaci. A pokud zvolíte i náš způsob zdobení, vykouzlíte pravou zimní atmosféru raz dva.

Ingredience na těsto:

  • 1 ¾ šálku polohrubé mouky
  • 2 šálky moučkového cukru
  • ¾ šálku kakaa
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička mořské soli
  • 1 šálek podmáslí
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek silné instantní kávy

V jedné míse promíchejte všechny suché přísady, v druhé spojte přísady mokré – díky tomuto postupu bude mít vznikající těsto menší náchylnost ke vzniku hrudek. Obě směsi spojte a metlou řádně promíchejte do hladkého, jemného těsta.

Připravte si dvě kulaté dortové formy a vystlete je papírem na pečení. Do každé formy nalijte polovinu těsta a dejte péct na 35 až 38 minut při teplotě 180°C. Po upečení nechte korpusy trochu vychladnout a až potom je vyjměte z formy.

Poleva a náplň

Korpusy můžete pro výraznější chuť zvlhčit pomerančovým, nebo višňovým likérem. Korpusy spojte máslovým krémem (buď použijte svůj osvědčený recept, nebo náš jednoduchý: smíchejte 1 šálek změklého másla, 3 šálky moučkového cukru a 1 lžíci mléka; máslový krém skvěle nahradí také sladké kondenzované mléko). Vrstvu máslového krému můžete potřít ještě vrstvou pikantní marmelády, která bude skvěle kontrastovat se sladkou chutí. Korpusy spojte a celý dort potřete dortovou polevou – ušetřete si práci a polevu si bez výčitek svědomí kupte.

Zdobení

A teď přichází na řadu zdobení, které dortu propůjčí okouzlující vzhled. Pokud se už nemůžete dočkat zimního období a vánočního času, čokoládové stromečky na sněhově bílém dortu vám nezaměnitelnou atmosféru zimy ihned připomenou. Na výrobu čokoládových stromečků se výborně hodí pomazánka Nutella. Tu nechte povolit v mikrovlnné troubě, nebo na sporáku tak, abyste ji mohli plnit do cukrářských pytlů a vytvářet z ní požadované tvary. Stromečky kreslete přímo na pečící papír, aby vám šly z povrchu lépe sundávat.

Stromečky olemujte dort a pevněji je přichytněte pomocí dortové polevy. Dort ozdobte strouhaným kokosem, který bude vypadat jako sněhové vločky, a dejte vychladnout a ztuhnout do lednice.

Přejeme vám šťastné pečení a spoustu spokojených strávníků!

Komentáře

batohovka

11. 10. 2013 11:05

Jasně, to je variace na red velvet. Peče se to ve dvou formách, protože je korpus pak příliš křehký na rozkrojení ;)

Bessynka Bessynka

6. 10. 2013 08:53

nádherný dort, stromečky jsou super, zkusím, ale proč se to má píct ve dvou formách, nestačilo by v jedné a těsto rozříznout...
:yes::-p

Texov

3. 10. 2013 17:47

Hezký byl to dobrý nápad určitě to bude dobrý.:yes::-))

curdovahanka

26. 9. 2013 09:51

:-D

Joskob

25. 9. 2013 20:40

:-):yes:

mmm

24. 9. 2013 16:05

moc hezký nápad

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více