Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud také sledujete nový pořad Pohlreichův souboj restaurací, pak víte, že v dnešním díle postoupila pražská restaurace s názvem Dejvická 34. Vypravili jsme se tam pár dní po odvysílání dílu na VOYO. Víme, jak a za kolik se tam najíte, jaké chybky udělala obsluha i zda tento podnik stojí za návštěvu.

Dejvická 34 v neděli

Možná tak trochu naivně jsme očekávali, že v restauraci o dvou patrech bude v neděli kolem jedné poloprázdno. A možná by to tak jinou neděli i bylo, nebýt toho, že pár dní před naší návštěvou proběhl na VOYO druhý díl Pohlreichova souboje restaurací, kde právě tento podnik, Dejvická 34, postoupil do dalšího kola. Tudíž bylo narváno, respektive vyrezervováno... Dvě místa v dolním patře se ale nakonec našla. Naštěstí! 

Tatarák s harissou

Očekávání jsme měli velká! Tatarák z hovězího krku s pralinkou z bílé čokolády jsme opravdu ještě nikdy neochutnali. Bohužel ani při naší návštěvě ne. Ačkoliv právě tento tatarák dominoval druhému dílu Pohlreichova souboje, restaurace ho nyní nenabízí. Jak nám na místě sdělil číšník Jirka, Dejvická 34 co tři měsíce mění menu a tak tento předkrm zrovna v nabídce není. 

Nevadí. Zvolili jsme neméně extravagantní kombinaci chutí, a sice tatarák z vyzrálého hovězího krku s harissou, nakládanou zeleninou a 10 letým balzamikovým glazé Goccia Oro. Dojmy? Rozpačité... Výrazně ostrá pasta harissa přebíjí jemnou chuť masa a v kombinaci s také výrazným balzamikem mu nedá vyniknout. 

Zato carpaccio z mořského vlka se sýrem burrata, grepovým gazpachem a olejem z koriandrových listů chutná příjemně čerstvě a svěže a jako předkrm ideálně naladí. 

K oběma předkrmům jsme dostali také pečivo. Domácí foccacia byla fantasticky nadýchaná a vlastně by sama o sobě, v kombinaci s prvotřídním olivovým olejem, který je zde na každém stole, jako malý začátek oběda i stačila. 

Pravé italské risotto 

Pokud od italské restaurace očekáváte fantastickou pastu a dokonalé risotto, pak jste zde správně. Risotto z černé rýže Venere s humřím masem konfitovaným v hnědém másle, doplněné pěnou z pečeného česneku je perfektně chuťově vyladěné a nepotřebuje už nic přidat. Je to ráj v ústech s každým soustem!

Cavatelli s lanýžovou emulzí, piemontskými lískovými ořechy a pecorino chipsy také nezklamou, ale za nás bylo risotto jednoznačným favoritem ze všech testovaných jídel

Dáma má přednost 

Co říci závěrem? Prostředí restaurace je příjemné, jídlo si, i přes lehce vyšší ceny, michelinské ocenění Bib Gourmand určitě zaslouží. Obsluha je velmi vstřícná a nápomocná, ale přes všechny klady jsou zde drobné chybičky, které stojí za nápravu. 

Obsluhující číšník, kromě pár drobností, které nestojí za to zmiňovat, podal jídelní lístek nejdříve mému mladšímu kolegovi a až poté mně. To sice může vypadat jako banalita, ale v podniku takové úrovně bychom tento, byť malý, prohřešek nečekali. Co na to expert?

Menu má správně podávat číšník nebo servírka vždy nejdřív dámě, pak pánovi, žena je totiž významnější než muž. V stejném pořadí se pak obsluhuje,“ komentuje pro Toprecepty Ladislav Špaček, specialista na společenskou etiketu a autor několika populárně naučných knih s touto tématikou. 

Kolik zde utratíte? 

Pochopitelně, že jídla z prvotřídních ingrediencí, sestavovaná špičkovým šéfkuchařem Tomášem Černým, nemohou stát jako v Mekáči. Za předkrm tedy dáte přibližně do 300 Kč do 400 Kč, z hlavních jídel je nejlevnější pizza za 399 Kč. Další hlavní pokrmy stojí zhruba 500-700 Kč. Za půl litru vody dáte 39 Kč, košík s pečivem vyjde na 49 Kč. Příjemným bonusem pro dámy je zde nadstandardně vybavená toaleta. Restauraci určitě doporučujeme k návštěvě.

Podívejte se na vše v naší fotogalerii: 

 

Recepty k tomuto článku

Komentáře

bofinka

19. 3. 2023 14:02

Neni to bistro, je to spickova restaurace. Takze ono papirove prostirani a papirovy ubrousek + k tomu lezerne pohozeny pribor ku prave strane? To snad neee!

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více