Jídelní rozmary slavných: Hrdina Pobřežní hlídky David Hasselhoff vypije denně pět litrů vody a nejraději má grilované kuřecí maso
16. 7. 2023 V kuchyni s VIP
Modrookého blonďáka si většina z nás pamatuje jako sympaťáka Mitche Buchannona ze seriálu Pobřežní hlídka. Americký herec a producent David Hasselhoff, který 17. července slaví 71. narozeniny, už dlouhá léta drží přísnou dietu. Obejde se bez červeného masa, alkoholu, dezertů a sladkých dobrot.
Tvrdý režim porušuje o víkendu
David Hasselhoff si stále udržuje dokonalou postavu. Při výšce skoro dva metry váží kolem 85 kg. To ovšem není zadarmo.
„Ráno jím hodně ovoce. Meloun, hrozny, ananas a jahody mi dodávají spoustu přirozené energie a vody, kterou moje tělo potřebuje,“ říká hrdina Pobřežní hlídky. O víkendu si ovšem dopřeje klasickou snídani, kdy podle svých slov dva dny doslova „hýří“. To si pak užívá tři sázená vejce, pšeničné tousty, ale i smetanový sýr a bagety.
Mohlo by vás zajímat
Lehký oběd a krátký šlofík
Známý herec nevynechává dopolední svačinu, během níž konzumuje zeleninu. Mrkev, rajčata, houby, plátky zelené a červené papriky a celer. Obědvá těstoviny, ale bez omáčky, nebo grilované kuře a ryby, nikdy nejí smažené. Občas si dopřeje rýži. „Bílkoviny a sacharidy mi v poledne dodají spoustu energie, takže pak mohu celé odpoledne pracovat bez svačin,“ vysvětluje.
Po obědě překvapivě následuje úplně obyčejný „šlofík“. „Hned po obědě si na 20 minut zdřímnu,“ přiznává Hasselhoff, „zmírňuje to stres a osvěžuje mě to.“
Mohlo by vás zajímat
Pije 5 litrů vody!
Důležitý je také podle něj pitný režim. Ten tento herec udržuje až nadměrně. „Piju asi pět litrů balené vody každý den,“ uvedl. „Mj. čistí a hydratuje pleť,“ dodává muž, který o svůj zevnějšek velmi dbá. K večeři má grilované kuřecí a rybí maso se spoustou zeleniny.
„Vyhýbám se alkoholu, těžkým omáčkám, máslu, olejům, smaženým jídlům a cukru. Nikdy se necítím nijak ochuzen. Můžu vlastně jíst, kolik chci, a nepřibírám.“
Mohlo by vás zajímat
„Grilované“ špízy z kuřecího masa v troubě
Pokud chcete jíst zdravě a udržovat si váhu jako herec David Hasselhoff, dávejte přednos grilovanému masu. Připravit z něj si můžete třeba vynikající špízy. A nepotřebujete ani gril, i z trouby budou dietní. Budete na ně potřebovat:
- 400 g kuřecích prsou
- 100 ml olivového oleje
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 5 žampionů
- grilovací koření
- sůl
- pepř
A jak na to?
- Kuřecí prsa omyjete a nakrájejte na větší kostky.
- Na marinádu prolisujte česnek, přidejte olivový olej, sůl, pepř a grilovací koření. Do připravené marinády vložte kousky kuřecího masa a nechte minimálně hodinu marinovat v ledničce.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Nakrájejte mrkev a cuketu, na kolečka, žampiony na čtvrtiny, papriku a cibuli na větší kousky.
- Špejli pomažte olejem a střídavě na ni napichujte kuřecí maso, zeleninu a žampiony.
- Připravené špízy dejte do většího pekáče, do kterého jste předtím vložili mřížku. Na dno pekáče nalijte trochu vody. Špízy přelijte zbytkem marinády.
- Během pečení špízy několikrát otočte a potřete šťávou, která je na dně pekáče.
Grilovat nebo péct v troubě můžete například hermelín podle našeho videoreceptu. Kdoví, třeba i zapřísáhlý odpůrce tučných jídel David Hasselhoff by si dal říct...
Zdroje informací:
dailymail.co.uk: I feel 40 even though I'm 61
dietsinreview.com: Baywatch Bodies Still Banging 20 Years Later
yahoo.com: David Hasselhoff’s Secret to Keeping Young
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Francouzská „pizza“ se slaninou a cibulí: Alsaský slaný koláč tarte flambée si zamilujete!
Vypadá trochu jako pizza, nemá ale kulatý tvar,… Číst více
Lososový tatarák výborně dochutí kopr, kapary i crème fraîche. A připravit se dá snadno i z uzené ryby
I když originální tatarský biftek by měl být z… Číst více
Slavné korunovační kuře z dob Alžběty II.: Tuhle lahůdku s kari a majonézou si královna dopřávala před 70 lety
Blížící se korunovace nového britského panovníka… Číst více
Nekynuté mini pizzy s cuketou: Chutnají perfektně, příprava je snadná a do půl hodinky je jídlo na stole
Cuketa si užívá letošní léto víc než mnozí lidé.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 4 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 5 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 7 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jídlo si připravit na trek. Co s sebou pod stan, abychom se moc nepronesli a zároveň měli to nejdůležitější
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Jídelní rozmary slavných: Herec Ewan McGregor sice jí zdravě, ale neodolá britské verzi žemlovky s pořádnou vrstvou másla