Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pořadem opět provedou Tereza Bebarová a Václav Kopta, role porotců se ujmou Michaela Landová a Josef Maršálek.
Zdroj: Se svolením České televize

Třetí řada soutěžního pořadu Peče celá země se již v sobotu poprvé představí televizním divákům. Připravte se na dramatické klání, v němž se amatérští cukráři a pekaři pokusí svými výtvory zaujmout porotce Michaelu Landovou a Josefa Maršálka a získat tak titul Mistr pekař. Soutěží diváky opět provedou Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Nejlepší řada

Po dvou úspěšných ročnících soutěže, která je adaptací oblíbené britské show „The Great British Bake Off“, v sobotu 6. ledna odstartuje na obrazovkách České televize další řada. „Bude to ta nejlepší, masáž chuťových buněk,“ říká pro Toprecepty.cz moderátorka pořadu Tereza Bebarová.

„Diváci se mohou těšit na 12 úžasných soutěžících, kteří do pečení dali vše, na spoustu zajímavých receptů, ať už tradičních nebo méně známých, a samozřejmě na emoce i trochu napětí, které k soutěži patří,“ dodává porotkyně a cukrářka Michaela Landová.

Divácký hit

První řada Peče celá země byla divákům představena 4. ledna 2020 a u diváků vzbudila velký zájem. Každý díl sledovalo v průměru přes jeden a čtvrt milionu lidí.

Finále si pustilo dokonce 1,7 milionu diváků. Vítězkou úvodní série a držitelkou titulu Mistr pekař se stala Petra Burianová. O dva roky později, konkrétně 14. května 2022, ji napodobila Martina Kynstlerová.

Zapomeňte na diety

Letos se opět začíná v lednu, tedy době, kterou mnoho lidí věnuje redukci váhy po Vánocích. „Pokud chtějí čtenáři hubnout, tak ať si nás pustí, ale musí vydržet si to neupéct. Jenom se navnadit,“ říká s úsměvem Bebarová.

„Věřím, že při sledování třetí řady diváci na všechny diety zapomenou a budou nejen fandit všem soutěžícím, ale něco dobrého si s námi i upečou,“ sdělila webu Toprecepty.cz Michaela Landová.

Pečení neznámého

Letošní výzvy, tedy osobní, technická i kreativní budou opět stát za to. „Tím, že se jedná o 3. řadu, tak se moc nemohou opakovat. Je nejzábavnější, když se soutěžící potkají s něčím, co v životě nepekli. Naši porotci si na ně někdy vymyslí takové speciality, u kterých mnohdy ani neví, jak to vypadá,“ popisuje Tereza Bebarová.

„Představte si, že děláte něco, co sice máte popsané v receptu, možná někde nakreslené, ale vy vůbec nevíte, jak to má vypadat. Naznačím, že se tentokrát projeví víc i porotci,“ dodává.

Budou porotci přísnější?

Právě na nich, tedy na Josefu Maršálkovi a Michaele Landové, bude záležet, kdo letos uspěje. Spolupráci se svým kolegou si oblíbená cukrářka pochvaluje. „Myslím, že se s Josefem dobře doplňujeme, i když mám občas problém se dostat ke slovu (smích),“ říká pro Toprecepty.cz Landová s tím, že jako porotkyně se snaží být především spravedlivá a pokud je potřeba něco vytknout, vždy se to snaží dělat citlivě.

Nový Mistr pekař

Jméno vítěze třetí řady Peče celá země se dozvíme 9. března 2024, kdy soutěž vrcholí. „Opravdu stojí za to, aby se na soutěž lidé podívali, protože nám přišla skvělá parta lidí, neskutečně sympatických a ještě fakt hodně šikovných,“ zve ke sledování show Tereza Bebarová.

Náš tip: Jestli jste dostali chuť si něco upéct, zkuste si podle našeho video receptu vytvořit skvělý perník:

Třetí řada Peče celá země

Peče celá země 2024 byla už třetí řadou oblíbeného soutěžního pořadu, který Česká televize zařadila do svého programu na začátku roku 2024.

Porotci, soutěžící a moderátoři Peče celá země 2024

Celkem v deseti soutěžních kolech poměřilo své pekařské schopnosti dvanáct účastníků. Třetí řada Peče celá země nabídla souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty.  Jejich výkony hodnotili dva porotci - pekař a cukrář Josef Maršálek a cukrářka Michaela Landová. Moderování se chopili herci Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více