Pečení je ideálním způsobem tepelné přípravy mnoha chutných pokrmů
Pečení je skvělým způsobem, jak připravit mnoho sladkých i slaných pokrmů. Obrovskou výhodou pečení je možnost připravovat různé jídla téměř bez tuku a připalování. Nespornou výhodou je také to, že během pečení nemusíte stát u sporáku, ale můžete se věnovat příjemnějším činnostem.
V čem můžete péct?
Základní a nejznámější možností je pečení v troubě, kterou má doma každý. Nabízí největší prostor a spoustu různých programů (horkovzduch, páru, grilování atd.), a tak je možné připravit v ní spoustu chutných pokrmů. Péct však můžete bez problémů i v remosce, nebo dnes oblíbené horkovzdušné fritéze.
Nejoblíbenější sladké a slané recepty
Co se týče pečení, velkou výhodou je, že můžete péct jak sladké, tak slané pokrmy.
- Sladké recepty zahrnují různé druhy moučníků, buchet, dortů, šátečků, koláčků, řezů, a to z různých druhů těst. Oblíbené jsou ovocné buchty, chlebíčky z banánů či vláčné buchty z cukety. Kromě toho, můžete snadno péct i bez vajec.
- Slané recepty zahrnují především různé druhy pečiva (zejména chleba, rohlíky a pletýnky), různé způsoby úpravy masa (pečené kuře, výpečky, řízky, ryby atd.), oblíbená je i pečená zelenina nebo brambory, pizza a spousta dalších.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 8 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské zelníky: Na křupavé bramborové placky s kysaným zelím stačí jen pár surovin a lehce je zvládne i kuchařský začátečník
Rakletování aneb tavení sýrů: Chutná a efektní zábava, kterou na podzim nahradíte grilování
Domácí nebo kupovaná vánočka? V pekárně dáte za necelý kilogram skoro 200 Kč, doma si vánočku upečete za stovku