Grilování zeleniny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Syrová zelenina na grilu byla pro nás tvrdá a není tak chutná. Po této se jen zapráší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 5. 2015 22:10
Kdyz griluji zeleninu, polozim ji na rost grilu, bez predvarovani a pouzivani tacku. Mrazenou zeleninu bych nikdy nedavala na gril, maximalne uvarila na pare, ci rychle oblansirovala ve vode. Naopak, treba cerstve lilky a cukety, predem nasolone a nechane alespon pul hodiny vypotit, lze po ugrilovani a naslednem vychlazeni velice dobre zamrazit, protoze obsahuji malo vody a po rozmrazeni jsou temer jako cerstve ugrilovane.
27. 5. 2015 20:52
Nechci nikomu vnucovat mou zkušenost, takto grilovanou zeleninu vyžadují naši mladí a že jich máme. Dokonce chutná i manželovi, který o zeleninu nestojí.Musí se to umět, přesně vychytat doby, to pečení je skutečně rychlé,Stačí 2 lžíce vody u čerstvé zeleniny, u mražené žádnou nedávám a zelenina do sebe pod poklicí nasákne vůni bylinek. Kouř z grilu také až tak zdravý není, takže zeleninu pouze zatáhne, opeče do křupava a lehce provoní. Nestihne ji vysušit. Určitě jste dobrá kuchařka, máte zájem !
27. 5. 2015 19:48
Já nechci nějak zpochybňovat recept, ale zeleninu z grilu jsem nikdy neměla tvrdou nebo málo chutnou. Musí se grilovat zvolna, aby stihla změknout tak akorát a dobře ji ochutit, např. bylinkami. Pak nemá chybu a jakékoliv předpékání a předváření je podle mne zbytečné
25. 5. 2015 13:37
Zelenina po takejto úprave je skutočne výborná, chrumkavá, v žiadnom prípade nie mäkká. Da som si baklažán, cuketu, špargľu, jarnú cibuľku a zemiaky. Výborné. Díky za recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 21 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
sikorovaadel uvařila před 6 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
Petra.kaw uvařila před 8 hodinami
Tvarohový dezert do skla
Jamca uvařila před 9 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
lambadario uvařila před 10 hodinami
Ředkvičkový salát s majonézou
busy_dad uvařil před 11 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Kikahad uvařila před 11 hodinami
Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách)
MICHAL23 uvařil před 11 hodinami
Bábovka tvarohová
laura_s uvařila před 13 hodinami
Kuřecí mléčná polévka s trhaným masem
MirkaP uvařila před 14 hodinami
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
MirkaP uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zelenina během grilování získá na atraktivitě. Jak ji grilovat, abychom si vždy pochutnali
Chvála blanšírování: Proč neopomíjet tuto starou kuchařskou techniku a jak se správně dělá?
Jde se grilovat! Na delší párty u grilu počítejte se 400 g masa na dospělou osobu, hodí se i klobásky a nezapomeňte ani na vegetariány
Další recepty
Tématické fráze: grilování zeleniny grilovaná zelenina z trouby grilovaná mražená zelenina zelenina do trouby zelenina z trouby mražená zelenina na grilování grilování zelenina grilovani mrkve grilovaná mražena zelenina recept mražená grilovaná zelenina grilovaná zelenina top recepty recepty na grilování grilování mražené zeleniny mrazena zelenina na gril recepty pro troubu grilování recepty grilovaná zelenina zelenina na gril grilovana zelenina mražená zelenina na grilu grilování mrkev
Suroviny: směs zeleninová, mrkev, paprika čerstvá červená, cuketa, celer, brambory
Grilování zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Jj
4 názory