

Grilované kančí maso na bylinkách, pečená zelenina a mini topinky s česnekem
Suroviny
- 1 kg kančího masa (kýta, hřbet nebo svíčková)
- (Marináda na maso)
- 15 kuliček černého pepře
- 15 kuliček nového koření
- 6 bobkových listů
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 8 kuliček jalovce
- snítka rozmarýnu nebo 1/2 lžičky mletého
- přiměřené množství oleje (tak aby maso bylo ponořeno)
- 1 česnek
- 1 cibule
- sůl dle chuti
- (Suroviny na pečenou zeleninu)
- 3 červené papriky
- 3 zelené papriky
- 3 cibule
- 2 mrkve
- 1/2 bulvy celeru
- 6 stroužků česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř dle chuti
- Suroviny na mini topinky
- starší chléb
- olivový olej
- česnek
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky a jenom zlehka poklepeme.
Připravíme si marinádu - kuličky koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme nalámané bobkové listy, tymián a rozmarýn, vše spolu rozdrtíme a přesypeme do misky. Ke koření přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, 1 prolisovaný česnek, sůl podle chuti a olej. Já jsem maso ještě před naložením do marinády trochu z obou stran osolila (plus do marinády jsem taktéž sůl dala).
Maso naložíme a necháme nejméně dva dny odležet.
Potom je grilujeme (každý si ugriluje dle toho, jak má maso rád propečené):)
Zeleninu nakrájíme na kousky, přidáme olivový olej, sůl a pepř podle chuti a také nakrájený česnek, podle toho jak má kdo rád a vše pořádně promícháme.
Zeleninu rozvrstvíme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C do změknutí zeleniny (občas vše promícháme).
Mini topinky připravíme tak, že si ukrojíme pár krajíců staršího chleba.
Krajíce rozkrájíme na kousky a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
Vršek kousků chleba potřeme směsí z olivového oleje, česneku a soli.
Pečeme ze začátku na 200°C a potom zmírníme na 150°C a dopečeme dozlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grilované kančí maso na bylinkách, pečená zelenina a mini topinky s česnekem
-
Tak teď ještě sehnat to kančí maso...
-
jarda Kadic: Jistě Jardo:) Ale už ten recept nebude dodržen:D
-
Můžu si dát větší kousek a bez topinek?
-
1974andrea:U nás také,ale přesto dukladně propékám ! A klobásu z divočáka vařím tak nejmíň 20 minut/když mám/!
-
Veronika.Hrozna:U nás se teda veškerá černá zvěř dává na veterinu kvůli svalovcům, takže já do růžova
-
Nádherný recept,ukládám a hned jak bude nějaké masíčko z divočáka udělám !
U divočáka doporučuju dukladně propéct, v tomto případě dukladné ugrilování a propečení chrání před parazity.
-
1974andrea: Není za co:) Já jdu dnes dogrilovat ještě zbytek a k tomu udělám novou zeleninku, tak pak přidám zase další foto:)
-
Haribacek:No panenku a hřbet už jsme na grilu dělali a super, s jiným kusem zkušenost nemám
. A díky za upřesnění.
-
Opravila jsem ať je v tom jasno:) Pěkný den a doufám, že recept nezavrhnete:)
-
Já měla trochu větší kližku, alespoň mi bylo od známého řečeno, že to kližka je. Ale vhodná je na grilování prý i kýta, jinak z té kližky byly spíše takové mini plátečky:) Četla jsem, že ke grilování je dobrá kýta, hřbet nebo svíčková. Takže ať si každý vybere. Já měla doma tohle a maso bylo měkké a šťavnaté.
-
hanka:Ale v receptu se o plátcích píše a mají se naklepat
-
1974andrea: Tak se jukni na ten talíř, to tedy určitě plátek není
-
hanka:No tak to jsou spíš takový malý svalíky, válečky. Z toho asi plátky moc nepůjdou, nevím.
-
1974andrea: Já nejsem autorka, tak se jí předem omlouvám. Též mě to zajímalo a moje mamka je vyučená řeznice, tak jsem se jí optala a ta kližka je na noze nad kolínkem, ale říkala, že je to hodně mrňavý
-
Jen jsem se chtěla zeptat, kližku mám spojenou se skotem ne s kančím nebo vepřovým, který kus je myšlen? Mám tu ještě nějaké kančí maso v mrazáku, ale asi kýty, přední i zadní