Grilované kančí maso na bylinkách, pečená zelenina a mini topinky s česnekem

Suroviny

1 kg kančího masa (kýta, hřbet nebo svíčková)
(Marináda na maso)
15 kuliček černého pepře
15 kuliček nového koření
6 bobkových listů
1 lžíce sušeného tymiánu
8 kuliček jalovce
snítka rozmarýnu nebo 1/2 lžičky mletého
přiměřené množství oleje (tak aby maso bylo ponořeno)
1 česnek
1 cibule
sůl dle chuti
(Suroviny na pečenou zeleninu)
3 červené papriky
3 zelené papriky
3 cibule
2 mrkve
1/2 bulvy celeru
6 stroužků česneku
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř dle chuti
Suroviny na mini topinky
starší chléb
olivový olej
česnek
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a jenom zlehka poklepeme.

  2. Připravíme si marinádu - kuličky koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme nalámané bobkové listy, tymián a rozmarýn, vše spolu rozdrtíme a přesypeme do misky. Ke koření přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, 1 prolisovaný česnek, sůl podle chuti a olej. Já jsem maso ještě před naložením do marinády trochu z obou stran osolila (plus do marinády jsem taktéž sůl dala).

  3. Maso naložíme a necháme nejméně dva dny odležet.

  4. Potom je grilujeme (každý si ugriluje dle toho, jak má maso rád propečené):)

  5. Zeleninu nakrájíme na kousky, přidáme olivový olej, sůl a pepř podle chuti a také nakrájený česnek, podle toho jak má kdo rád a vše pořádně promícháme.

  6. Zeleninu rozvrstvíme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C do změknutí zeleniny (občas vše promícháme).

  7. Mini topinky připravíme tak, že si ukrojíme pár krajíců staršího chleba.

  8. Krajíce rozkrájíme na kousky a položíme na plech vyložený pečicím papírem.

  9. Vršek kousků chleba potřeme směsí z olivového oleje, česneku a soli.

  10. Pečeme ze začátku na 200°C a potom zmírníme na 150°C a dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu Grilované kančí maso na bylinkách, pečená zelenina a mini topinky s česnekem

  • cekrops cekrops

    Tak teď ještě sehnat to kančí maso...:-/

    Odpovědět

  • Haribacek Haribacek(autor receptu)

    jarda Kadic: Jistě Jardo:) Ale už ten recept nebude dodržen:D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Můžu si dát větší kousek a bez topinek?;-);-):-)):-))

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    1974andrea:U nás také,ale přesto dukladně propékám ! A klobásu z divočáka vařím tak nejmíň 20 minut/když mám/!:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Veronika.Hrozna:U nás se teda veškerá černá zvěř dává na veterinu kvůli svalovcům, takže já do růžova;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Nádherný recept,ukládám a hned jak bude nějaké masíčko z divočáka udělám !:-p U divočáka doporučuju dukladně propéct, v tomto případě dukladné ugrilování a propečení chrání před parazity. :-D

    Odpovědět

  • Haribacek Haribacek(autor receptu)

    1974andrea: Není za co:) Já jdu dnes dogrilovat ještě zbytek a k tomu udělám novou zeleninku, tak pak přidám zase další foto:)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Haribacek:No panenku a hřbet už jsme na grilu dělali a super, s jiným kusem zkušenost nemám;-). A díky za upřesnění.

    Odpovědět

  • Haribacek Haribacek(autor receptu)

    Opravila jsem ať je v tom jasno:) Pěkný den a doufám, že recept nezavrhnete:)

    Odpovědět

  • Haribacek Haribacek(autor receptu)

    Já měla trochu větší kližku, alespoň mi bylo od známého řečeno, že to kližka je. Ale vhodná je na grilování prý i kýta, jinak z té kližky byly spíše takové mini plátečky:) Četla jsem, že ke grilování je dobrá kýta, hřbet nebo svíčková. Takže ať si každý vybere. Já měla doma tohle a maso bylo měkké a šťavnaté.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    hanka:Ale v receptu se o plátcích píše a mají se naklepat;-)

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    1974andrea: Tak se jukni na ten talíř, to tedy určitě plátek není:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    hanka:No tak to jsou spíš takový malý svalíky, válečky. Z toho asi plátky moc nepůjdou, nevím.

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    1974andrea: Já nejsem autorka, tak se jí předem omlouvám. Též mě to zajímalo a moje mamka je vyučená řeznice, tak jsem se jí optala a ta kližka je na noze nad kolínkem, ale říkala, že je to hodně mrňavý:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jen jsem se chtěla zeptat, kližku mám spojenou se skotem ne s kančím nebo vepřovým, který kus je myšlen? Mám tu ještě nějaké kančí maso v mrazáku, ale asi kýty, přední i zadní;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: divočák na grilu grilovaný divočák divocak na gril recept divočák na grilu recept grilování divočáka divočák na gril kančí kýta na grilu grilovaná kančí kýta grilovaný kanec kanec na grilu kýta z divočáka na grilu divočák na gril recepty maso z divočáka na grilu grilování kančiho masa kančí maso recepty kanci panenka na grilu pečený hřbet z divočáka marinada na kančí maso kančí přední pečená kančí kotleta