Grilované ovoce v medové marinádě se skořicí

spagetka Kuchařka: spagetka

Grilování 13 názorů

Suroviny

2 broskve
1 červené jablko (lze zvolit jakékoli ovoce – meruňka, jahody, banán, ananas ...)
1 limetka
4 PL medu (zředěné trochou vody, aby ovoce bylo v marinádě ponořené do poloviny)
1 PL skořice
4 rozdrcené hřebíčky
1 rozdrcená hvězdička badyánu
alobal
kousek másla
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve umícháme marinádu.

  2. Ovoce omyjeme, vypeckujeme, odstraníme jádřinec. Jablka a broskve rozpůlíme a ponoříme do marinády, nejprve řeznou stranou dolů, asi po hodině otočíme. Marinujeme minimálně 2 hodiny.

  3. Alobal potřeme lehce rozpuštěným máslem, ovoce poklademe, pokapeme marinádou a zabalíme. Necháme ale vůli, nebalíme těsně a na stupni č. 4 grilujeme na pevné části grilu cca 8 minut po každé straně. Servírujeme. Manžel dostal chuť na něco sladkého, vzhledem k jeho nemoci jsem se snažila udělat šetrnou sladkost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Grilované ovoce v medové marinádě se skořicí

Tématické fráze: grilované jahody marinada na gril. ananas dobrutka z lorny uzení ovoce medova marinada na ananas grilovaná limetka marinada na ananas recepty jak na grilované ovoce marinady na ananasu medová omáčka k ananasu grilovane ovoce s medovou griované jablko na medu se skořicí marináda na kuřecí se skořicí ovoce se skořicí a máslem pečené na pánvi grilovany banan na grilu tatranka gril ovoce se skorici jablka v marinádě marinada na grilovany ananas broskve+se+skorici medová marináda se skořicí na maso

Zapomněl/a jsem heslo