Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávoláda

Káva vystřídá kakao v čokoládě. Bláznivé? Možná, hlavně ale zatraceně dobré. Tahle věta asi nejlépe vystihuje nový český produkt stojící na pomezí kávy a tabulky čokolády.

Myšlenka přenést kávu do pevného skupenství se zrodila v hlavně mladého nadšeného gurmána na jaře roku 2018. „Říkal jsem si, že všichni vyrábí čokoládu z kakaa a proč by to vlastně nemohlo jít i z kávy, to přece nebude žádná věda“ poznamenává tvůrce Kávolády Vojtěch Vrablc. Ukázalo se však, že tak jednoduché to nebude a vývoj trval ještě několik následujících měsíců. Nakonec se vše podařilo a Kávoláda je od října k zakoupení na několika místech v česku. I za tak krátkou dobu si už stihla najít své příznivce a vyvolala velmi pozitivní ohlasy.

Do Kávolády patří jen prvotřídní suroviny

Jak již z názvu vyplývá nejedná se pouze o čokoládu ochucenou trochou kávy. Kávoláda je přímo založena na vysokém obsahu výběrové pražené kávy Arabica, která kromě výrazné kávové chuti zaručuje i povzbuzující dávku kofeinu. Jedna tabulka obsahuje ekvivalent silnějšího espressa (65mg). Jako dodavatelé kávy byly vybrány malé české pražírny, které kromě světové kvality kávy zaručují maximální čerstvost.

Díky obsahu kakaového másla navíc dochází k pomalejšímu vstřebávání kofeinu a jeho delšímu působení bez náhlého propadu energie. Dál už jen trocha cukru a sušeného mléka pro jemnou a vyváženou chuť. Kávoláda neobsahuje žádnou chemii ani další zbytečnosti, kvalitní suroviny si vystačí samy.

Praktické balení kávy na cesty oceníte hlavně v situacích, kdy klasická káva není k dispozici – ať už jde třeba o horskou turistiku nebo ranní jízdu autem. Anebo prostě jen tak doma. K tomu, abyste si vychutnali Kávoládu nepotřebujete žádnou výjimečnou událost.

Stále se rozšiřující seznam prodejních míst naleznete ZDE a pro další novinky nezapomeňte sledovat Kávoládu na Facebooku nebo Instagramu.

„Spojení energie, kterou člověk potřebuje, s chutí a vůní, kterou miluje“

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více