TYPY DIASLADIDEL, jak je používám já
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 48 minutami
„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
Poslední příspěvky
„Krásné pondělí, tak dneska jsem si šplhla u všech, uvařila…“ tara23, před 55 minutami
„Hezký den,dnes ražniči a steakové hranolky“ mimosa, před 1 hodinou
„Simona Skolakova: môj muž ho vyslovene neznáša, preto varím…“ magdalenka, před 4 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 3 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 14 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Špaldové bagetky mají lehce oříškovou příchuť. Mohou se stát zdravější verzí každodenního pečiva z hladké mouky
Balkánská kuchyně: Jak na oblíbené ražniči na grilu? Masu prospěje odležení, otáčení i alobal
Jak na dokonalé smažené syrečky: Díky jednoduchým radám budou krásně křupavé a při smažení nevytečou
30. 6. 2014 14:00
20. 7. 2009 18:43
Na běžné slazení kávy nebo čaje -DIACHROM tablety (vyplatí se velké balení se 600 tabletami) - stačí 1 tbl do velkého hrnku, cenově velmi výhodné a pro diabetiky je chrom nutný
Na rychlé přislazování - tekuté FAN STOLNÍ SLADIDLO - ale jen občas, to je poněkud dražší, med i javorový sirup - ale opatrně
Na sladké pečení -v poslední době jsem si oblíbila sladidlo CLARA na pečení, které se mi zdá chuťově nejlepší, pak FAN SLADIDLO NA PEČENÍ(obyčejně stačí 2 PL), DIACHROM SYPKÝ (ale ne tam, kde je i prášek do pečiva, nejlépe do štrůdlu - a jen trochu),
Zavařování ovoce -(pokud dávám cukr) DIAŽELÍROVACÍ CUKR dr. OETKERA, lze použít i FRUKTOZU PRO DIABETIKY
Zavařování zeleniny, hub - NAKO BEZ CUKRU které kombinuju s PIKANT FIX, koření si ještě dávám vlastní
Obecně jde vše nahradit při vaření –FRUKTOZOU PRO DIABETIKY (lze i zavařovat),a nyní i Diabeticker Zucker (něm.firma normálně v obchodě) – výhodou je, že spojuje fruktozu a sorbit a je vynikající (žlutá krabice s obrázky ovoce)-nehořkne. Problémem je trochu vyšší cena (proto ji momentálně nemohu vyfotit)
Obecně platí, že 1 dávka dia cukru je čtvrtnou stejné dávky normálního cukru. Ale je lepší dávat ještě o něco méně a spíš využívat ovoce, medu atd.
Závisí to od typu a těžkosti postižení diabetika. Ale lze si zvyknout jak na sladidla tak i nesladit.Ovocné koláče a moučníky vůbec přislazuji jen velmi málo, pokud je kyslelá surovina
Jdou dělat i polevy, šlehačky pro diabetiky, aby se jim moc nezvýšil cukr.Upřímně - radši si dám tu práci a upeču něco diasladkého doma, protože to kupované v krámech nám nechutná
bezne_slazeni.jpg
peceni_a_zavarovani_ovoce.jpg
zelenina.jpg